NB II

Borbély Bálint a Vasast választotta – hivatalos

Az MTK -tól érkező középpályás két évre írt alá új klubjánál.

A Vasas FC hivatalos oldalán írta meg: az angyalföldiek kétéves szerződést kötöttek Borbély Bálinttal, aki az MTK-tól érkezett.

A 28 éves védekező középpályás a klubhonlapnak elmondta:

Jó érzésekkel igazoltam a Vasashoz. Legalább olyan sikeres évadot szeretnék Angyalföldön tölteni, mint tavaly az MTK-nál, amikor megnyertük a másodosztályú bajnokságot. Minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Vasas is bajnokként jusson vissza az NB I-be. Azt szokták mondani, hogy egy csapatba mindig kell egy harcos, aki bulldogként tapad az ellenfél játékosaira, és nem hagyja élni. Ezzel jellemeztek eddig edzőim, játékostársaim, de a szabadrúgásokkal és a fejjátékkal sem volt gondom sosem. Birtalan Botond leigazolásának is volt szerepe abban, hogy idejöttem a Vasashoz. Nagyon jó barátok vagyunk, a 2014-2015-ös évadban egyszer már a Békéscsabával feljutottunk együtt az NB I-be. Itt az újabb lehetőség, hogy ezúttal ezt megismételjük a Vasassal.  Nagyon szeretek Botival együtt játszani, de igazából a hívószó Domonyai Laci bá’tól érkezett. Ő eddig is bízott bennem, és biztos vagyok abban, hogy ezúton is fog és ezt próbálom meghálálni a pályán.

Borbély Bálint a Vasast választotta – fotó: vasasfc.hu

Borbély pályája:

Az új igazolás 1989. november 11-én született Gyulán, 14 éves korától Békéscsabában sajátította el a labdarúgás alapjait, majd 17 évesen írta alá első profi szerződését ugyanott. A következő három évben, az NB II-ben 48 meccsen lépett pályára. Egy kis kazincbarcikai és szegedi kitérő után, 2014-ben Békéscsabára igazolt vissza, ahol aktív részese volt a 2014/15-ös NB II-es bajnokság ezüstérmeseként a csapat első osztályba kerülésének. Az emlékezetes Békéscsaba – Vasas rangadón, 2015. március 31-én, Borbély egy 20 méteres jobb felső sarokba lőtt szabadrúgással vette be Hermány kapuját, a meccs 2-1-es csabai győzelemmel zárult, szinte telt ház, négyezer néző előtt.

A 2016/2017-es évadban az MTK-ba igazolt. Az NB I-ben 20 meccsen lépett pályára, majd a 2017-2018-as NB II-es évadban 19-szer szerepelt.

címlapkép: vasasfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik