NB II

Öt év helyett tíz hónap

Nem indokolták a nyíregyházi klubvezető menesztését.

„Öt évre kaptunk felkérést, hogy felépítsünk egy új klubmodellt” ‒ ezekkel a szavakkal kezdte sajtótájékoztatóját Elbert Gábor, az NB II-es Nyíregyháza Spartacus sportszakmai ügyvezetője tavaly június 16-án.

„Nem tudjuk a valós okot. Szakmai oka biztosan nincsen, hiszen az első csapat is összehasonlíthatatlan a tavalyival, a klub működése is, és a visszajelzések is jók” – ezekkel a szavakkal kezdte interjúját Elbert Gábor, aki öt év helyett mindössze tíz hónap után, múlt pénteken távozott a klubtól.

Három nappal később Bene Ferenc szakmai igazgató munkáját is megköszönték a szabolcsi megyeszékhelyen.

„Tényleg öt évre terveztünk. Az volt a cél, hogy addigra stabil NB I-es klub legyen a Szpari, az alapoknak pedig a kezdéstől számított másfél év múlva állniuk kell” ‒ mondta a Rangadó.hu érdeklődésére a sportvezető.

Hangsúlyozta, ha van egy jól felépített, jól működő klub, abból szinte automatikusan jön az eredmény. Ellenkező esetben is fel lehet jutni az élvonalba, de vért kell izzadni a bennmaradásért.

Hozzátette, nagyon sajnálja, hogy így alakult, de bizonyságot nyert, hogy az intelligencián, a tisztességen, a tudáson és a munkán alapuló modell működik, és bárhol fel lehet építeni, ahol akarják.

Öt év helyett csak tíz hónap jutott Elbert Gábornak ‒ fotó: nyiregyhazispartacus.hu

„Talán furcsán hangzik, de nem a játéktudás volt az elsődleges szempont, inkább karaktereket igazoltunk. A játékosok is úgy jöttek ide, hogy tudták, hosszú távra tervezhetnek, ezért most őket is sajnálom a kialakult helyzet miatt” – mondta Elbert.

Ahogyan néhány évvel ezelőtt a pécsi Matyi Dezső, úgy most a nyíregyházi Révész Bálint sem személyesen közölte döntését az elbocsátásról a klubvezetővel, ennek ellenére ezúttal sem volt hajlandó rosszat mondani a tulajdonosról, sőt inkább azt hangsúlyozta, a legfontosabb feladatuk, hogy továbbra is próbálják segíteni Lucsánszky Tamás vezetőedző munkáját…

Olvasói sztorik