NB II

A Honvédnak nem kellett, most csapatot talált az edző

Megoldódott Híres Gábor helyzete.

December közepén beszámoltunk Híres Gábor helyzetéről: a szakember akkor a Szeged 2011 NB II-es csapatának másodedzője volt, de felmondott, hogy Supka Attila vezetőedzőt követve a Honvédnál folytassa. A korábbi magyar válogatott középhátvéd, aki edzőként a Balmazújvárost és a Vácot is irányította, beadta felmondását, de aztán kiderült, hogy a Honvédtól csak Erik van der Meer vezetőedző távozik, Mark de Vries másodedző marad, így az 59 éves szakember nem követheti főnökét a címvédőhöz.

– Amik a tények, hogy Supka Attila távozott a Honvédhoz, én pedig mégsem tudtam vele menni. Előtte arról volt szó, hogy Attilával együtt megyünk. A vezetőedzővel együtt adtuk be a felmondásunkat – ennek van egy története, de az nem publikus – mert úgy volt, hogy én is tudok menni a Honvédhoz, de aztán kiderült, hogy mégsem. Jelenleg úgy néz ki, hogy két szék között a pad alá estem, de a következő napokban még variálódhat ez a történet – mesélte akkor honlapunknak Híres Gábor.

Ezt olvastad már?
A magyar válogatott támadója az NB I-es visszatéréséről beszélt

Kedden megoldódott a helyzete: a szintén NB II-es Csákvár a honlapján bejelentette,hogy szerződtették a szakembert. Szijjártó István szakmai stábjába pályaedzőként kapcsolódott be Híres akivel még annak idején, a nyolcvanas évek közepén együtt futballoztak a Vasasban.

– Supka Attila pályaedzőjeként távoztam vele Szegedről, de mire Kispestre érünk kiderült, hogy a Honvédnál nincs szabad státusz. Ekkor hívott fel Szijjártó István, és ajánlotta, hogy legyek a segítője az Aqvital FC-nél. Nem csak azért, mert játékostársak voltunk, illetve mert régi barátság köt össze minket, hanem mert a futballról alkotott nézetünk, a szakmai felfogásunk is egyforma, így örömmel fogadtam el felkérését – nyilatkozta a klubhonlapnak.

Híres (balra) csapatot talált Fotó: szegedma.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik