NB II

NB II: „Mindenki tudja, miért mentünk el: nem volt más lehetőségünk”

Önmaga legnagyobb kritikusa, éppen ezért vállalja a felelősséget a csapat őszi 17. helyezése után a Szeged 2011-Grosics Akadémia sportigazgatója, Adem Kapic. Az egykori NB I-s labdarúgó és Fradi-légiós a Délmagyarországnak adott interjújában azt mondta, több van a csapatban, amely tavasszal új edzővel és két-három játékos érkezésével jobban szerepel majd. Hogy kik ők, azt még nem árulta el, hamarosan arra is sor kerül.

Az őszi szereplésről

– Teljesen mást terveztünk, és még most is biztos vagyok benne, hogy ez a csapat többre képes, többet tud, mint amit láttunk tőle. Tavasszal egész más arcát mutatja majd, de ehhez kell két-három rutinos játékos, akinek a lábában több NB II-es meccs van, mint a fiataljainkban. Nem pánikolunk, hiszen még van hátra tizenhét bajnoki.

Saját felelősségéről

– Mindig vállaltam a felelősséget, önmagam legnagyobb kritikusa én vagyok. Enyém a döntés, ki lesz az edző, ezért száz százalékig én vagyok a felelős, ahogy az új játékosok leigazolásában is van szerepem. Abban ugyanis én döntök, tudom-e a kiszemelt játékost fizetni amellett, hogy beleilleszkedik-e a klub filozófiájába. A csapat összeállításába, az öltözői légkörbe viszont nem szólok bele, ez az edzőtől függ, ez nem az én feladatom. Én ott már csak szurkoló vagyok. Mindenkinek el kell számolnia a saját területén a saját felelősségével – én megteszem.

Ezt olvastad már?
Átadólistán a magyar válogatott játékos – hivatalos

Az anyagiakról

– A húsz csapat között a hátsó régióban, az utolsó tíz között is a második félben vagyunk. Nem egyetlen kiemelkedő fizetésű labdarúgóban gondolkodunk, hanem globálisan nézzük a helyzetet. Fontos a jó pálya, a szerelés, a biztos és pontosan érkező bér, a nyugodt magánélet, az étkezés is. Ezzel nekünk mind számolni kell, mert ezen múlhat a jó teljesítmény. Nem csak a fizetés a befektetés.

A jelenleg Gyulán játszó csapat hazatéréséről

– Ez egy szegedi csapat, Szegedhez tartozik, és valóban más lenne, ha már Szegeden lennénk. Itt szeretik a futballt a szurkolók, akik képesek akkor is megbocsátani, ha rosszul szerepelsz, de azt nem, ha lélektelenül játszol. A szurkolók a mi szurkolóink, és mi is együtt vagyunk velük.

A 2019 tavaszára elkészülő új stadionról

– Mindenki tudja, miért mentünk el Gyulára: nem volt más lehetőségünk. Ha meglesz a létesítmény, visszaköltözünk Szegedre. A Grosics Akadémia és a Szeged 2011 egy nagy, közös projekt, amely nem szakad el egymástól, de szükségünk van a szurkolókra. A stadiont is ezért építjük, amely nyitva lesz előttük.

Fotó: Délmagyarország
Olvasói sztorik