NB II

Visszavonul az NB I korábbi gólkirálya?

Vasárnap játssza utolsó mérkőzését a másodosztályú ETO FC Győr színeiben a 40 éves csatár.

Közös megegyezéssel szerződést bont egymással a másodosztályú ETO FC Győr és Kabát Péter – írja a klub honlapja.

A klasszis csatár a vasárnapi, Mosonmagyaróvár elleni hazai bajnoki meccsen lép pályára utoljára győri színekben, a szurkolók november 27-től a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban láthatják az RTL Klubon.

Ezt olvastad már?
Fradi-botrány: Kubatov lemondott volna, ha…

Kabát a jövőben civil élete építésére szeretne összpontosítani. Hogy visszatér-e még a pályára, az a jövő zenéje.

A tapasztalt csatár tavaly nyáron igazolt Győrbe, ahol oroszlánrészt vállalt a csapat NB II-be jutásából. ETO-s pályafutása alatt 38-szor lépett pályára, ebből 17-szer kezdőként, és 15 gólt rúgott. Rutinjával a pályán és azon kívül is segítette csapattársait, igazi közösségi emberként mindig lehetett rá számítani.

Fotó: www.eto.hu

– Tavaly nyáron kezdtem el sportkoordinátori munkámat Újpesten, de úgy éreztem, nekem még fociznom kell. Vörösbaranyi József barátom, menedzserem invitálására került szóba az ETO, nagy megtiszteltetés volt, hogy ide igazolhattam. Nagyon korrektek voltak az újpesti vezetők, hiszen elengedtek, a győriek pedig tárt karokkal vártak. Nagyon motivált voltam, hiszen ennek a nagy múltú klubnak ilyen háttérrel, munkakörülményekkel, szurkolótáborral nem az NB III-ban, hanem az első osztályban a helye. Mindenképpen szerettem volna segíteni abban, hogy a csapat az NB III-ból felkerüljön. Felemelő érzés volt bajnokcsapat tagja lenni!

– Ezután következett az NB II-es szereplés, ahol a vezetőség szerencsére ugyanúgy számított rám, meghosszabbítottuk a szerződésemet. Azt azért tudni kell, hogy 40 éves elmúltam az idén, tehát már nem vagyok fiatal játékos, és most már kell gondolnom a jövőre is. Megkeresett az RTL Klub, és egy olyan lehetőséget ajánlott, amit semmiképp sem szerettem volna elszalasztani. Felkértek, hogy vegyek részt a Celeb vagyok, ments ki innen! című dzsungelreality-ben, én pedig meg szeretném próbálni, hiszen ilyen műsorban még nem voltam. Játékosként már nem tudok távlatokban gondolkodni, de mindenképpen a fociban szeretnék maradni, ugyanakkor ki akartam próbálni magam ebben a műsorban, elfogadtam a felkérést, ezért közös megegyezéssel szerződést bontottunk a vezetőséggel.

– Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki bízott bennem, nem szeretnék külön kiemelni senkit sem, nagyon jó csapatban voltam, bajnokcsapat tagja lehettem – nyilatkozta Kabát Péter, aki 2001-ben a Vasas csatáraként gólkirály volt az NB I-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik