NB II

Negyven lett, de csak huszonötnek érzi magát Kabát Péter

A szülinapos veterán csatár honlapunknak elmondta, milyen ajándékokat kapott, és meddig tervezi játékoskarrierjét.

Hétfőn ünnepli negyvenedik születésnapját az Újpest ikonja, a jelenleg NB II-es ETO FC Győrben futballozó Kabát Péter. A 16-szoros magyar válogatott támadó a kerek évszám alkalmából adott interjút a Rangadónak.

Ezt olvastad már?
Döbbenetes NB I-es sztori: sör, whisky, konyak – aztán edzés

– Egyáltalán nem érzem magam negyvenévesnek. Éppen beszélgettem a csapattársakkal, akiknek mondtam, hogy huszonöt-harmincnak érzem magam inkább. Szerencsére nem vagyok sérült, minden rendben, úgyhogy abszolút nem olyan, mintha negyven lennék. De az idő nem áll meg, eljött ez is – kezdte a születésnapos Kabát Péter, aki arról is beszélt, meddig tervezi még játékos karrierjét.

– Nyárig van élő szerződésem az ETO-nál, addig biztosan játszok, aztán majd meglátjuk – folytatta a veterán csatár. – A jövőben mindenképp szeretném elkezdeni Újpesten a sportkoordinátori munkát is, mert számomra az Újpest az első. Természetesen szeretnék még játszani is, de nagyban befolyásolhatja ezt, hogy miképp fogom érezni magam, nem leszek-e sérült. Így előre nem mondhatom azt, hogy még két-három évig a pályán leszek, mert ilyen hosszú távú terveken még nem gondolkoztam.

Az ETO vasárnap kikapott Győrben, így a csapat “csak” Kabát születésnapját tudta ünnepelni. A támadó szerint ilyenkor egy kis alkoholfogyasztás is belefér.

– A csapattal tegnap ünnepeltünk, a meccs után itt maradt mindenki. Sajnos kikaptunk hazai pályán, úgyhogy azért lehetett volna szebb is a szülinapom. Ennek ellenére jól sikerült, kaptam egy nagy ETO-s tortát, egy 40-es számú mezt, és különböző ajándékokat a társaktól. Nagyon jól éreztük magunkat, élőzene is volt, úgyhogy megfelelően megünnepeltük. Éppen hazafele tartok Pestre, ma a párommal ünnepelünk, holnap a családdal, és kedd délután már jövök is vissza Győrbe edzésre.

– Mértékkel lehet azért iszogatni ilyenkor, főleg, hogy egy ilyen kerek negyvenedik szülinapról van szó – mondta Kabát Péter.

Olvasói sztorik