NB II

Kemény kritikával köszönt el Tamásitól az MTK

Az akadémia éléről is távozott.

Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezetése szerződést bontott a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójával – jelentette be Tamási Zsolt távozását a klub honlapja.

Az OTP Bank Liga 2016–2017-es szezonjának utolsó fordulóját követően az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. élt a szerződésben rögzített lehetőséggel és haladéktalanul úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Tamási Zsolt vezetőedző kontraktusát.

Tamási vezetésével az MTK Budapest a 11. helyen végzett, ezzel búcsúzni kényszerült a labdarúgó NB I-től.

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia szakmai tevékenységének áttekintése után a klub – közös megegyezéssel – szerződést bontott az Akadémia szakmai igazgatójával, Tamási Zsolttal.

A döntéseket az indokolja, hogy sem az első csapat, sem a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia labdarúgói nem nyújtották azt a teljesítményt, ami joggal elvárható lett volna tőlük. Az U16-os korosztály kivételével – ők megnyerték a korosztályos bajnokságot – egyetlen akadémiai együttes sem tudott érdemben hozzájárulni azoknak az elképzeléseknek a megvalósításához, melyeket a klub vezetősége a szakmai stábbal együtt fogalmazott meg – áll a közleményben.

Sem az NB III-ban, sem az NB I-ben szereplő csapat nem számíthatott minőségi labdarúgókra, így sajnos nem meglepő, hogy több korosztályos válogatottban is csak olyan játékosok szerepeltek, akik ugyan MTK-nevelésűek, de már nem tartoznak az együttes, az Akadémia kötelékébe.

A helyzet áttekintése után a vezetőség úgy döntött, hogy a klub és Tamási Zsolt útjai elválnak.

Olvasói sztorik