NB II

Felboríthatja az NB II-ből feljutás kérdését a soroksári villámlás

Nem tudni, mi lesz az eltiltottak sorsa.

Villámlás miatt szakadt félbe a 61. percben, 3-1-es soroksári vezetésnél a Soroksár-Szeged 2011 találkozó szerdán az NB II-ben és ez rengeteg kérdést vet fel a hazai csapat számára.

A probléma nem is egyedül önmagában azzal van, hogy még nem tudni: vajon teljesen újra kell játszani a találkozót, esetleg folytatni kell a maradék 29 perccel (vagy hogy mikor kerüljön erre sor); hanem az “adiminisztrációval”.

A szerdai találkozón ugyanis eltiltott volt a Soroksár két játékosa, Gengeliczki Gergő és Csilus Tamás. Őket természetesen nem is nevezte a klub az összecsapásra, amivel a tervek szerint letöltötték volna sárga lapok miatt kirótt büntetésüket – ám mivel a meccs félbeszakadt, eredménye könnyen semmis lehet.

A Soroksár SC saját honlapján közzétett közleménye szerint egyelőre maga a klub sem tudja, hogy a fentiek fényében a vasárnapi, Cegléd elleni bajnokin számíthat-e a két labdarúgó szolgálataira.

Nem világos továbbá az sem, hogy a szerdai összecsapás pótlásán (vagy befejezésén) milyen kezdő tizeneggyel kell kiállniuk a feleknek. Amennyiben kötelező volna ugyanazokkal, mint akik szerdán játszottak, akkor mi garantálja, hogy az érintettek addig nem szednek össze valamilyen sérülést, esetleg eltiltást?

A klub honlapjának tájékoztatása alapján ezekről a kérdésekről az MLSZ Versenybizottsága dönt majd, ám időpontjáról egyelőre semmilyen információval nem rendelkeznek.

A Soroksár harcban áll a feljutásért az NB II-ben, hátrányuk a második Kisvárda mögött öt pont öt fordulóval a vége előtt, de a félbeszakadt mérkőzéssel együtt nekik még hat meccsük van hátra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik