NB II

Mentális problémákkal küszködő csapatot hagyott hátra Véber Nyíregyházán

Rangadó
Rangadó

2017. 04. 25. 18:43

Még az is lehet, hogy nem csak a szezon végéig marad Nyíregyházán az új tréner, Dajka László.

Először szólalt meg a múlt héti edzőváltás óta a Nyíregyháza Spartacus vezetősége kedd délután. Mint ismert, Véber Györgyöt Dajka László váltotta a kispadon, aki rögtön az első meccsén győzelemmel mutatkozott be a Soroksár otthonában. Szűcs Mihály, a Szpari sportigazgatója beszélt a személyi változásokról.

– Amikor elkezdtem a klubnál a munkát, úgy terveztem, hogy két hónapig alaposan megismerkedem a körülményekkel, fel sem merült, hogy esetleges személyi kérdésekben is dönteni kell – idézi a szon.hu Szűcs Mihályt. – Aztán az élet másképpen hozta, hiszen a csapat nem úgy szerepelt, ahogyan azt a tulajdonos, a klub vezetése és persze a szurkolók várták. A tulajdonossal ezért hoztunk döntést az edzőváltás mellett. Véber Györgynek megköszöntük a munkát, korrekt viszonyban váltunk el.

– A másik döntés az volt, hogy helyét Dajka László veszi át – folytatta Szűcs Mihály. – Két nap közös munka után a soroksári mérkőzés előtt nagy szakmai elvárásaink nem lehettek, hála Istennek sikerrel kezdődött a közös munka. A győzelem kicsit megnyugtatta a csapatot, mindenkit. Dajka László megbízatása a bajnokság végig szól, addig az a legfontosabb, hogy minél eredményesebb legyen a csapat- így a klubigazgató.

Dajka László Nyíregyházán született, Rakamazon, majd Kisvárdán élt. Örömmel fogadta a megkeresést.

– Több mint negyedszázada vagyok az edzői pályán, néhányszor közel is kerültem ahhoz, hogy haza térjek – indította a beszélgetést Dajka László. – Váratlanul jött a felkérés, ám ha módomban áll segíteni, akkor hol segítsek, ha nem a megyében, a Szparinál. A legfontosabb feladat az, hogy stabilizáljuk a csapatot, ha lehet minél előrébb végezzünk a tabellán. Azt láttam, hogy vannak mentális problémák , de ez ilyen rossz szereplésnél természetes is. A soroksári mérkőzése előtt sok lehetőségem nem volt, viszont azt örömmel tapasztaltam, hogy amit kértem a játékosoktól, azt szerették volna megvalósítani. Sok játékost ismerek, többükkel már elbeszélgettem, Tudom, hogy mire képesek, a csapat összeállításánál mindig az fog dönteni, hogy sikeresek legyünk, a legjobb együttes lépjen pályára a legkisebb kockázattal – zárta Dajka, akivel kapcsolatban azt sem zárta ki Szűcs, hogy a szezon után is együtt fognak dolgozni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Arsenal Manager Arsene Wenger during the UEFA Europa League, round of 16, 2nd leg football match between Arsenal and AC Milan on March 15, 2018 at the Emirates Stadium in London, England - Photo Stephen Wright / ProSportsImages / DPPI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.