NB II: Nagy Mihály két és fél hónap után felállt a Cegléd kispadjáról

A tréner nem tudott együtt dolgozni a vezetőkkel, kommunikációs problémákkal magyarázta döntését.

December végén került napvilágra, hogy Nagy Mihály lesz az NB II-es Cegléd vezetőedzője, amit január elején hivatalosan megerősítettek, így nagy meglepetés, hogy a Lombard Pápa és a Videoton korábbi trénere máris távozott a Pest megyei klubtól.

Az 55 esztendős edző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, miért mondott fel hétfő este.

– A felkészülés kezdete óta a klub mindent megtett azért, hogy a bennmaradást elérjük, minden feltételt biztosítottak a szakmai munkához, ebben kifogás nem lehetett. Viszont a két és fél hónap tapasztalatai alapján arra a következtetésre jutottam, hogy nem tudok a vezetéssel együtt dolgozni.

‒ Mi volt a kiváltó ok, ami miatt úgy döntött, hogy távozik?

– Lehet, hogy kommunikációs hiba volt, de tény, hogy tegnap este tudtam meg az egyik játékosomtól, hogy ma délelőtt 11 órára egy megbeszélésre hívta őket össze a vezetőség, úgy, hogy a szakmai stáb is ott lesz, de nekem és a stábnak sem erről nem volt erről tudomásunk. Emiatt döntöttem úgy, hogy felállok, később azt a magyarázatot kaptam, hogy ez kommunikációs hiba volt.

A ceglédiek a Magyar Kupában kettős vereséggel búcsúztak a Diósgyőrrel szemben, a bajnokságban két győzelem és két vereség volt a mérlegük az új naptári évben.

Érdekesség, hogy Nagy Mihály ebben a szezonban már a harmadik szakvezetője volt a CVSE-nek Varga Attila és Krecska János után. Azzal, hogy a papírokat kedden aláírták, az elhatározását véglegesítette.

Közlemény: a vezetőség megdöbbent

„A Ceglédi VSE vezetősége megdöbbenve fogadta Nagy Mihály vezetőedző ma reggeli bejelentését, miszerint lemond a vezetőedzői pozícióról és nem kívánja tovább irányítani csapatunkat. A vezetőség értetlenül áll az eset előtt, egyelőre nem tudjuk annak pontos okát, hogy Nagy Mihály miért hagyta cserben a csapatot. Kíváncsian várjuk, hol folytatja pályafutását, amihez további sok sikert kívánunk.

A csapatot a továbbiakban Miskei Attila irányítja tovább, Virágh Ferenc segítségével, így a szakmai munka folytonosságát semmi nem akadályozza. A szakmai stáb tagjai és a vezetőség továbbra is 120%-os erővel dolgozik az NB II-es bajnokságban való bennmaradásért!” – áll a klub honlapján.