NB II

Kilenc ellenfelet máris kihúzhat a Puskás Akadémia az NB II-ben

Rangadó
Rangadó

2016. 08. 15. 08:23

Mindössze hat együttes tervez az élvonallal az NB II-ből, további ötnél még kivárnak a célokkal.

Kapcsolódó cikkek

Sokáig nem volt egyértelmű, hogy melyik együttessel lesz teljes az NB I 12 csapatos mezőnye 2016-17-ben. A Puskás Akadémia kiesését követően egyre-másra születtek az elméletek, miként maradhatnak mégiscsak az élvonalban. Egy részüknek az alapját az adta, hogy az NB II tavaszi szezonjának féltávjánál még több olyan csapat is az élbolyban – a Kisvárda konkrétan a második helyen – szerepelt, amelyről kiderült: nem is adott be licence-kérelmet az első osztályra.

Ezeket a félreértéseket elkerülendő a Rangadó.hu kapcsolatba lépett az összes másodosztályú klub egy-egy felelős képviselőjével, hogy állásfoglalást kérjen tőlük: vajon mely gárdák szeretnének egyáltalán feljutni, vagy másképp megfogalmazva, az élmezőnynek hány ellenfélre kell valójában figyelnie? Íme a válaszok…


Aqvital FC Csákvár

A Fejér megyei település csapatától Gelei József sajtófőnököt kérdezte a Rangadó.hu.

– Természetesen szeretnénk minél feljebb végezni a tabellán, de az NB I olyannyira nem tűnik reális célnak, hogy egyelőre szóba sem került – nyilatkozta Gelei.

Balmaz-Kamilla Gyógyfürdő

Tiba István, a klub elnöke írásban válaszolt.

– Amennyiben a csapat a teljesítményével megalapozza, akkor természetesen beadjuk a licenckérelmet, mivel minden létesítményi feltételünk adott.

Békéscsaba 1912 Előre FC

Az NB I-től búcsúzó viharsarkiaktól Zoran Szpisljak vezetőedzőt értük el.

– Minekutána tavaly még az élvonalban szerepeltünk, idén pedig egyértelmű célkitűzésünk a feljutás, természetesen beadjuk majd az NB I-es licenckérelmet – fogalmazott Szpisljak.

BFC Siófok

A siófoki klubtól Szekeres Tamás ügyvezető igazgató nyilatkozott.

– A csapat alapvető célja ugyanaz, mint tavaly: erős középcsapattá kell válni. Az NB I-es licence kérdése majd tavasszal lesz aktuális, egyelőre nem vetődött fel nálunk – mondta Szekeres.

Budaörsi SC

A Budaörsi SC-nél Tüske Roland szakmai igazgatót értük el.

– Őszintén szólva nálunk még nem vetődött fel a licenckérelem leadásának kérdése, de nem tartom valószínűnek, hogy leadnánk. A mi célunk, hogy stabil NB II-es csapatot építsünk a városnak, az első osztályt nem tudom elképzelni.

Ceglédi VSE

Ványi Zsolt ügyvezető határozottan elmondta: nem tervezik beadni az NB I-es licenckérelmet.

Cigánd SE

Az NB II-ben újonc Cigánd SE-nél Terjék Sándort, a klub technikai vezetőjét kérdeztük.

– Nem tervezzük beadni a kérelmet, nekünk ez a „végállomás”. A valódi célunk a bennmaradás – fogalmazott Terjék.

Dorogi FC

Mayer László, a dorogiak elnöke így fogalmazott:

– A licenckérelem leadása az őszi eredményektől függ, de előzetesen nem számolunk vele.

Futura Mosonmagyaróvári TE 1904

A Rangadó.hu Drescher Ottóval, a mosonmagyaróvári klub elnökével beszélt, aki szűkszavúan csak annyit mondott, nem tervezik beadni az NB I-es licenckérelmet.

HR-Rent Kozármisleny FC

Az NB III-ból frissen feljutó Kozármislenynél Feleki Attila tulajdonos válaszolt a Rangadó.hu-nak.

– Nem célunk a feljutás, így a licenckérelmet sem fogjuk beadni – válaszolta szűkszavúan.

Kisvárda-Master Good FC

Révész Attila szakmai igazgató nyilatkozott a kisvárdai szituációról.

– Egyértelműen beadjuk majd a licenckérelmet – mondta Révész.

Nyíregyházi Spartacus FC

A Nyíregyháziaktól az elnök-tulajdonos Brekk Jánost kérdeztük.

– Egyértelmű célunk a feljutás, mindenképpen beadjuk majd az NB I-es licenckérelmet – mondta határozottan Brekk.

Puskás Akadémia FC

Az NB I-ből kiesett felcsútiak részéről Bognár György, az újdonsült szakmai igazgató már májusban elmondta, egyértelmű cél a feljutás.

Soroksár SC

A Csákvárhoz hasonlóan Soroksáron is Gelei József felelős a sajtókommunikációért, így a budapesti gárda céljairól is ő nyilatkozott.

– A minél jobb helyezés elérése a cél. Amennyiben a licenckérelem leadásának idejében olyan jó pozícióban lennénk, hogy elgondolkodjunk az első osztályon, akkor ezt feltétlenül meg kellene vitatni anyaklubunkkal, a Ferencvárossal – mondta Gelei.

Swietelsky-Soproni VSE

A Soproni VSE képviseletében Pöltz Róbert elnökségi tag válaszolt.

– Célunk az első tíz hely valamelyikének megszerzése. Véleményem szerint az NB I-es licenckérelmet nem fogjuk beadni a tavasszal – válaszolt Pöltz.

Szeged 2011-Grosics Akadémia

Iványi Tamás, a Szeged 2011-Grosics Akadémia sportszervezője elmondta: a klub a 2015-16-os idényben is beadta a licenckérelmet, és valószínűleg ez idén sem lesz másként, de ügyvezetői döntés alapján végleges határozat erről csak az őszi szereplést látva, a télen születik majd.

SZEOL SC

Halkó Pál, a szegediek ügyvezető igazgatója nyilatkozott.

– Nem tervezzük beadni a licenckérelmet – fogalmazott Halkó.

Szolnoki MÁV FC

A Szolnoki MÁV FC ügyvezető igazgatója, Földi Sándor így fogalmazott:

– Mi már 2016 tavaszán is beadtuk a kérelmet, amely pozitív elbírálásban részesült. A stadionunk alkalmas az élvonalra, a csapatot még nem tudjuk, hogy az-e. Az őszi szezon folyamán ez eldől, a télen értékeljük a helyzetet.

Vác FC

A váciaktól Orbán Levente technikai vezető beszélt.

– A mi csapatunk biztosan nem adja majd be az NB I-es licenckérelmet – nyilatkozta.

Zalaegerszegi TE

Az NB II-ben 2015-16-ban bronzérmes ZTE-nél Kocsárdi Gergely klubmenedzser nyilatkozott.

– Nem kimondott cél a feljutás, ugyanakkor el sem szeretnénk vetni ennek lehetőségét. Ha az ősz végén jó pozícióban állunk és a télen sikerül is megerősíteni a keretet, akkor igyekszünk majd beadni a licenckérelmet – nyilatkozta Kocsárdi.


Összesítés

A fenti válaszok alapján az alábbi konklúziót vonhatjuk le: az NB II jelenlegi húsz csapatából mindössze ötöt találtunk, amely kimondottan a feljutásért küzd.
A Puskás Akadémia, a Nyíregyháza, a Kisvárda, a Békéscsaba és a Balmazújváros képviselőinek elmondása alapján ezen együttesek feltétlenül beadják majd az NB I-es licenckérelmet.
Az őszi szerepléstől tette függővé ennek leadását összesen hat klub. A ZTE, a Szolnok, a Szeged, a Soroksár, a Dorog és a Siófok nem vetette el az első osztály gondolatát.
A felsorolt csapatoknak tehát 9 ellenféllel valójában nem kell viaskodniuk a feljutás tekintetében. Vácott, a SZEOL-nál, Sopronban, Kozármislenyben, Mosonmagyaróváron, Cigándon, Cegléden, Budaörsön és Csákváron pénzügyileg, létesítmény-helyzetileg vagy a keret képességeiből kifolyólag elképzelhetetlennek tartják, hogy a 2017-18-as idényben NB I-es csapatot tartsanak fent.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Ousmane Dembélé of FC Barcelona during the Spanish championship La Liga football match between FC Barcelona and Real Sociedad on May 20, 2018 at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain - Photo Andres Garcia / Spain DPPI / DPPI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.