NB II

Így maradhat NB I-es a Puskás Akadémia

A Kisvárda és az MLSZ mentheti meg a felcsútiakat.
Friss 1: a Rangadó.hu érdeklődésére Révész Attila vasárnap délután megerősítette, hogy klubjuk valóban nem adott be NB I-es licenckérelmet.

Azt írja az NB II-ben pillanatnyilag második helyezett Kisvárda FC honlapja, hogy a következő évre már biztosítottnak látszik a csapat másodosztályú tagsága, amit Révész Attila szakmai igazgató is megerősített.

„A bajnokság állása szerint a következő idényben is a másodosztályban folytathatjuk a szereplést. A háttérben folytatott munka alapján azt is kijelenthetem, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséghez benyújtott iratok alapján is zöld utat kaptunk, így nincs akadálya a következő szezonbeli szereplésünknek” – nyilatkozta a szakmai igazgató szerdán.

Felettébb érdekes, hogy egy klubnál, amely feljutóhelyen áll, egyetlen szót sem ejtenek arról, miért nem kértek NB I-es licencet?! Mert úgy tudjuk, azért nem kaptak, mert nem is kértek. Tény, hogy egyelőre nem megfelelő a stadionjuk, de játszhatnának mondjuk a közeli Nyíregyházán, amíg a kisvárdai aréna elkészül…

Az első osztályban való szereplés lehetőségét erősíti az a 2500 fős, de szükség esetén 5500 fősre bővíthető új stadion, amely másfél milliárd forintból épül meg, és jövő szeptemberben adnák át a városban.

A hír természetesen nem elsősorban a szabolcsiak, hanem az élvonalból szombaton kiesett Puskás Akadémia FC miatt érdekes. Ha a várdaiak tényleg feljutóhelyen zárnak, de licenc híján nem mehetnek az NB I-be, a szövetségnek tennie kell valamit.

A feltöltésről mindig az MLSZ elnöksége dönt, a szabályzatokban lefektetett irányelvek alapján. Ezek kimondják, hogy kiesett csapat egyetlen ligában sem maradhat benn, mindig az alsóbb osztály következő szóba jöhető csapatát kell felkérni az indulásra, ez pedig a Mezőkövesd vagy a Zalaegerszeg lehet, amennyiben nem ők végeznek másodikként.

Persze, az elnökség is hozott már meglepő döntéseket, most például hivatkozhat szakmai okokra, az egyedülálló és rendkívül fontos utánpótlás-akadémiára, meg a stadionra… De inkább nem adnánk ötleteket senkinek!

Friss 2:
– Ugyan nálunk is lesz stadionrekonstrukció, de a jelenlegi infrastrukturális helyzetünk nem felel meg az NB I-nek, mi pedig nem szeretnénk folyton idegenben játszani a hazai meccseinket – mondta a Borsmegkeresésére Révész Attila. – Az MLSZ szabályzata szerint ha mi végeznénk a második helyen, akkor először a legjobb nem feljutó NB II-es csapatot kérik fel az élvonalbeli indulásra.
Az NB II-ben jelenleg listavezető Gyirmót, a harmadik Zalaegerszeg, a negyedik Mezőkövesd, és az ötödik Balmazújváros is kapott NB I-es licencet, és közülük biztosan lesz két csapat, amelyik vállalja is a szereplést a magasabb osztályban…
Olvasói sztorik