NB II

„Megérdemelte már a Gyirmót, hogy megmérettesse magát az NB I-ben”

Az NB II-es bajnokcsapat rutinos védője, Völgyi Dániel a kisalföldiek szezonjáról nyilatkozott a Rangadónak.

Kapcsolódó cikkek

Múlt szombaton a Gyirmót idegenben 3-1-re legyőzte a Sopront, amivel eldőlt, hogy a kisalföldiek megnyerték az NB II-es bajnokságot, így a következő idényt az élvonalban kezdik. A gyirmótiak rutinos NB I-es játékosokkal a soraiban érték el a szép sikert, közülük a bajnokságban eddig 22 mérkőzésen pályára lépő, korábban a Győri ETO-val magyar bajnoki címet is ünneplő Völgyi Dániel értékelte a szezont a Rangadónak.

– Úgy gondolom, hogy nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk az egész bajnokság során. Természetesen volt néhány meccs, amely nem úgy sült el, ahogy terveztük. Már egy héttel korábban le szerettük volna zárni, de így sem kesergünk, hogy most hétvégén dőlt el a bajnoki cím sorsa. Mindenki odatette magát, a játékosok, az egész stáb, és a tulajdonosok is mindent megtettek azért, hogy bajnokok tudjunk lenni. Nagyon boldogok vagyunk, amiért fel tudtuk juttatni a csapatot az élvonalba, hiszen az előző években mindig az utolsó pillanatban bukott el a Gyirmót. A két tulajdonos már nagyon megérdemelte, hogy a klub megmérettesse magát az NB I-ben. Szeretnék külön köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik elkísértek minket mindenhova. A buszbalesetet szenvedőknek jobbulást kívánok a csapat nevében, és nekik is ajánljuk ezt a feljutást – kezdte Völgyi Dániel.

– Az NB II-es szinten bivalyerősnek mondható keret mellett miben tudtak kiemelkedni a másodosztályból?

– A komoly NB I-es múlttal és külföldi tapasztalattal rendelkező játékosokkal vegyültek az ügyesebbnél ügyesebb fiatalok. Feltörekvő, tehetséges futballistákról van szó, és kíváncsian várom, hogy ki fog rájuk felfigyelni az első osztályban. A rutinos és fiatal játékosok kiválóan vegyültek, és örülök, hogy a fiatalok is fel tudták venni kesztyűt, hiszen az utóbbi hetekben már volt egy kisebb nyomás rajtunk, de ők is el tudták viselni ezt a terhet.

– Hogy zajlott a hétvégi ünneplés? Elárul néhány kulisszatitkot?

– Természetesen megünnepeltük a bajnoki címet a mérkőzés után. Sopronból hazafelé természetesen megálltunk néhány benzinkútnál, hiszen megengedett volt egy kis alkoholfogyasztás. Innentől kezdve viszont már a következő bajnokira koncentrálunk. Van még három mérkőzés, amit ugyanolyan komolyan szeretnénk venni, mint az eddigi meccseket.

– Mit gondol, a jelenlegi csapat mire lenne képes az NB I-ben? Szükség lesz erősítésekre a nyáron?

– Úgy érzem, hogy négy-öt élvonalbeli tapasztalattal rendelkező játékos még kelleni fog, de szerintem már ez a keret is megfelelő lenne ahhoz, hogy ne a kiesés ellen küzdjünk. Az első évben bizonyára a biztos bennmaradás lesz a cél. Egy-két erősítéssel felfrissülve bízom ebben mostani a társaságban, hogy elérjük azt a célt, hogy ne legyenek kiesési gondjaink.

– Ha tippelnie kellene, a Gyirmót mögött ki lesz a másik feljutó?

– Van még három forduló, szerintem az utolsó pillanatban fog eldőlni ez a kérdés, de véleményem szerint a Mezőkövesd lesz a másik feljutó.

– Nyakunkon a nyári Európa-bajnokság. Mit vár a magyar válogatottól, és melyik ország csapata lehet a végső befutó?

– Úgy gondolom, hogy a magyar válogatott kerülhetett volna nehezebb csoportba, de azért az egyértelmű, hogy az Európa-bajnokságon már nincs könnyű ellenfél. Szerintem a mieink fel fogják tudni venni a versenyt a csoportellenfelekkel, hiszen a norvégokkal és a horvátokkal is felvették a kesztyűt. Az utóbbi évekhez képest érettebb ez a válogatott, és bízom benne, hogy esetleg a csoportból tovább tudunk jutni, ami persze nagyon nehéz lesz. A végső győztesre kellene tippelnem, akkor azt mondanám, hogy Portugália talán odaérhet.