NB II

Nem dőlnek hátra Gyirmóton

A korábbi NB I-es gólkirály, Simon Attila a Rangadónak arról is beszélt, mennyi találatot kalibrált be magának a tavaszra.

Kapcsolódó cikkek

Hat ponttal vezeti a hétvégén induló NB II-t a Gyirmót együttese. A feljutásra idén legnagyobb eséllyel pályázó klubot az elmúlt években mindig csak egy hajszál választotta el az élvonalba kerüléstől, de a remek nyári igazolásoknak köszönhetően a régi álom a mostani szezonban valósággá válhat. A kisalföldiek támadója, az NB I-ben korábban gólkirályi címig jutó Simon Attila a Rangadó.hu-nak mesélt a tavaszi várakozásairól és a téli felkészülésről.

– Abszolút jónak ítélem meg a felkészülésünket. A Pénzügyőr elleni találkozón kívül csak nemzetközi felkészülési mérkőzéseket játszottunk, és egy döntetlent leszámítva minden összecsapást megnyertünk. Erős ellenfelekkel szemben tudtunk győzedelmeskedni, úgyhogy bizakodó vagyok a tavaszt illetően – kezdte a 33 éves Simon Attila.

– Az ősszel minden úgy alakult, ahogy tervezték?

– Többé-kevésbé igen. Nyilván egy kicsit asszimilálódni kellett az NB II-höz, néhányunk számára ez egy picit új terep volt. A stadionújítás miatt a mérkőzéseink hetven százalékét idegenben játszottuk, de így is hat ponttal vezetjük a bajnokságot, úgyhogy szerintem abszolút mértékben elégedettek lehetünk, minden a terv szerint halad.

– A saját őszi produkciójával mennyire elégedett?

– Mondhatom azt, hogy nem volt ez egy rossz félév számomra. Hét gólt szereztem, ami talán lehetne egy kicsit több is. Tízet számoltam, és ha nincs a hárommeccses eltiltásom, akkor ez a tíz reális is lett volna. Biztos vagyok benne, hogy a tavasszal ennél többet fogok lőni, tizenöt-húsz góllal kalibrálok a szezon végéig, de talán még jobban is elsülhet. Persze a legfontosabb cél, hogy bajnoki címet ünnepelhessünk, és ennek mindenki aláveti az önös érdekeit.

– Hat ponttal vezetik a bajnokságot a második Zalaegerszeg előtt. Milyen a hangulat az öltözőben? Nem túlságosan is megnyugtató ez az előny?

– Az egyik erősségünk az öltözői hangulat. Sok helyen játszottam már, de itt tapasztaltam eddig az egyik legjobb egységet, nincsenek klikkesedések. Egészséges versenyhelyzet van a csapaton belül, hiszen mindenki be akar kerülni a kezdőbe. Ez azonban jó hangulattal párosul, és ez az egyik fő kulcsa a sikernek. Ez az előny pont arra jó, hogy mindenkinek egy egészséges önbizalmat adjon, amire lehet építkezni a tavaly folyamán. Talán kivívtunk annyi „respektet”, hogy ez mindenkinek pluszmotivációt adjon. Nincs hátradőlés, viszont minden játékosba borzasztó nagy a bizonyítása vágy, és annak az áhítata, hogy végre NB I-es legyen a gyirmóti klub.

– Mennyivel lesz nehezebb dolguk amiatt, hogy a remek ősz után most majd mindenki a Gyirmótot akarja elkapni?

– Ezt sem érezném tehernek. Már az ősszel is éreztük, hogy ellenünk azért hatványozottan, kettőzött erővel készülnek az ellenfelek. Biztos vagyok benne, hogy ez senkiben sem fog gátakat szabni. Ha mi NB I-re készülünk, akkor ott csak nehezebb mérkőzések lesznek, és az egy teljesen más kávéház lesz. Ha itt kettőzött erővel mennek ellenünk, akkor a feljutás esetén talán nem kell olyan nagy lépcsőt ugranunk, és akkor talán az élvonalban is merészebb álmokat szövögethetünk.

Olvasói sztorik