Nemzetközi foci

Győzelemmel hangolt az NB II-es rajtra az éllovas

A Gyirmót szlovák ellenfelet győzött le.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Gyirmót FC – OFK Dunajska Luzna (szlovák) 4-2 (2-2)
Gyirmót, 100 néző. Játékvezető: Görög M.
Gyirmót: Sebők Zs. (Rusák E., a szünetben) – Molnár M. (Nagy S., a szünetben), Lázár P. (Simon Attila, a szünetben), Lengyel D. (Balogh B., a szünetben), Völgyi D. – Füleki N. (Bori G., a szünetben), Présinger Á. (Kiss M., a szünetben), Takács T. (Madarász M., a szünetben), Gyurjén B. (Simon András, a szünetben) – Tóth N. (Vass P., a szünetben), Máté J. Edző: Bene Ferenc
Gyirmóti gólszerzők: Tóth N. (19.), Füleki (44.), Madarász (72.), Simon Attila (85.)

Agresszív, az első másodpercektől letámadó ellenféllel találták szemben magunkat a gyirmótiak a szomorkás időjárásban. Mind a két csapat hajtott, küzdött becsülettel, az iramra nem lehetett panasz. Az első játékrész elején meddő mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, de első lehetőségüket gólra váltották a szlovákok. Majd előbb Völgyi veszélyeztetett szabadrúgásból, kicsivel később pedig Tóth Norbert tetszetős góljával sikerült egyenlíteni (1-1). Majd ismét eljutott egyszer a hazai kapuhoz a Luzna, s pontrúgás után újabb gólt szereztek, Sebők egyikről sem tehetett, mindkétszer kiszolgáltatott helyzetben volt. Az első 45 perc végén újabb látványos gólt szereztek a vendéglátók (2-2) – majd közvetlenül a lefújás előtt a játékvezető kiállította Máté Jánost.

A második félidőben – emberhátrányban – a csapat bebizonyította, hogy képes hatalmasat küzdeni, ami az eredményen is meglátszik, a két szép gólon kívül is voltak jó megoldások, közönségszórakoztató mérkőzést sikerült játszani, így aki kilátogatott nem csalódott – számolt be a Gyirmót honlapja.

Olvasói sztorik