NB II

Második meccsén is kikapott Pintérrel a Mezőkövesd

Gyűjtőcikk az NB II-es csapataink felkészülési mérkőzéseiről.

Kapcsolódó cikkek

Nagyüzem van szombaton az NB II-es csapatoknál, többen is edzőmeccsen készülnek a tavaszi szezonra. A korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila edzette Mezőkövesd Zsóry a REAC után meglepetésre kikapott az NB III Keleti csoportjában szereplő FC Hatvantól is.

A mérkőzés vendéghelyzettel indult, egy középpályán eladott labdával Illés iramodott meg, és egészen Horváthig jutott, a kapus azonban fogta a lövést. Ezt követően a hazaiak előtt adódott lehetőség, voltak lövések, de ezek Gyulai kezében landoltak, például Heffler szabadrúgása is. Ugyanő a 13. percben lőtt jó helyzetben fölé. A 19. percben Ficsor ziccerét fogta Horváth, nem jött be a hatvani játékos emelése. A játékrész derekán Fröhlich került helyzetbe, de fogta a kapus, majd Nicorec lőtt közelről fölé, de volt büntetőgyanús szituáció is. A hatvaniak kontrái veszélyesek voltak, és a 40. percben egy ilyet gólra is váltottak. Ficsor a jobb oldalon iramodott meg, Készhez passzolt, aki értékesítette a helyzetet.

A második félidőben kevesebb helyzete volt Pintér Attila csapatának, de a hatvanaknak is. Egy hatvani akciónál Simonnak tették le a labdát mellel, a játékos kapura fordult, de Horváth eltalálta, ezért a játékvezető büntetőt ítélt a 64. percben. A 11-est Ficsor lőtte a jobb sarokba. A 68. minutumban Szabó lépett ki jól a félpályánál, Ficsorhoz passzolt, Horváth azonban nagyot mentett. Két perccel később egy jobb oldali szabadrúgást követően Rácz elé került a labda, de lövése a felső lécről a gólvonal elé pattant, majd felszabadítottak a vendégek. A 82. percben azonban ő is tehetetlen volt, Ács kiszorított helyzetből, az alapvonal közeléből tette kapura a labdát, amely végül utat talált a hosszú sarokba – írja a mezokovesdzsory.hu.

Az Aqvital FC Csákvár idei harmadik felkészülési mérkőzését játszotta, ezúttal az NB III-as Újbuda ellen. A vendéglátóknál pályára lépett Oláh Lóránt (FTC, Debrecen, legutóbb Szeged), Urbán Gábor és Skriba Máté is.

– Jól szolgálta a felkészülésünket a találkozó, hiszen rutinos gárda ellen játszottunk. Az első félidőben kimondottan jól és látványosan futballoztunk, akár négy-, ötgólos előnyre is szert tehettünk volna, de volt olyan, hogy még az üres kapuba sem sikerült betalálnunk. A szünet után már próbáltuk variálni a sorokat, talán emiatt is, két pontrúgás után elkerülhető gólt kaptunk. A hazaiak nagy lelkesedéssel futballoztak, és végül az utolsó percben egy megpattanó lövéssel sikerült egyenlíteniük – értékelt a mérkőzést követően a klubhonlapnakToldi Gábor vezetőedző.

Eredmények:

Mezőkövesd Zsóry–Hatvan 0-3 (0-1)

Felkészülési mérkőzés, Mezőkövesd, 150 néző.

Mezőkövesd Zsóry: Horváth – Polényi (Csirmaz, 55.), Dvorschák, Szeles (Nagy, 73.), Tamási (Tajthy, 46.), Nicorec (Sós, 46.), Tóth B. (Karacs, 73.), Fótyik, Heffler (Máté, 46.), Molnár (Rácz, 46.), Fröhlich. Vezetőedző: Pintér Attila.

Hatvan: Gyulai – Illés (Purzsa, 46.), Katona, Juhász, Bárkányi, Horváth, Mundi (Szabó), Ács, Kész (Simon, 46.), Ficsor (Nagy, 77.), Barthel. Vezetőedző: Híres Gábor.

Gólszerzők: Ács, Kész, Ficsor.

Újbuda–Aqvital FC Csákvár 3–3 (0–1)

Felkészülési mérkőzés, Budapest, Sportmax.

Aqvital FC Csákvár, 1. félidő: Gróf – Pintér B., Dulló, Spandler, Baranyai – Fényes, Bakos – Oldal, Kocsis, Molnár Cs. – Makrai. 2. félidő: Gróf – Pintér, Szalai, Racskó, Baranyai – Domján, Lőrincz – Karacs, Nyilasi, Bartos – Molnár T.

A csákvári gólszerzők: Bartos (2), Kocsis.

Diósd TC–Vác FC 6-4

Felkészülési mérkőzés, Diósd.

További részletek hamarosan.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Olimpia Satu Mare 0-1 (0-0)

Balmazújváros, 100 fő

Jv.: Szilágyi (Szabó F., Berec)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, I. félidő: Horváth L. – Karikás, Rus, Bakos, Németh Á. – Kónya, Pintér N., Viscsák, Bor – Zsiga, Kovács Á.

II. félidő: Gazsi – Bokros, Kiss L., Szűcs Z., Istenes – Virág, Hadházi, Bódis, Vajda S. – Belényesi, Fekete Á.

Az FC Ajka ezen a hétvégén a győri Alcufer Kupán szerepel, ahol a szombati napon a csoportmérkőzések kerültek megrendezésre.

FC Ajka – Bágyogszovát 8-2

Ajkai gólszerzők: Szarka 2, Ambrus, Sowunmi, Nemes, Kungl, Lukács, Császár

FC Ajka – Nyúl 3-7

Ajkai gólszerzők: Sowunmi, Bölcsföldi, Németh

FC Ajka – Lipót 1-1

Ajkai gólszerző: Lukács

Kisvárda FC – Nyírbátor 4-0 (1-0)

Kisvárda: Ivancsics – Molnár, Papucsek, Hídi, Csilus, Lázár – Minczér, Erős, Nagy R – Rajczi, Koszta

Gólszerzők: Erős, Koszta, Rajczi, Rajczi

Kisvárda FC – FC Bardejo 2-2 (2-1)

Kisvárda: Ribánszky – Vári, Ízing, Graszl, Fodor, Kornutjak, Bagi, Kulcsár (Lázár) – Lucas, Eszlátyi (Délczeg), Cseri

Kisvárdai gólszerző: Eszlátyi, Eszlátyi


Az NB III-as Győri ETO nemzetközi edzőmeccset játszott a szlovák másodosztályban szereplő Slovan Bratislava B csapatával. A klub a Facebookon azt írta, a 3-3-as döntetlennel végződő találkozó a hideg ellenére gyönyörű gólokat hozott.

ETO FC Győr–Slovan Bratislava B 3-3 (0-3)

Felkészülési mérkőzés, Győr.

Gólszerzők: Szabó L. (54.), Mayer (60.), Vankó (83.), ill. Majerczak (3.), Kelle (23.), Miklós (34.).

Olvasói sztorik