NB II

Erősítéseket is tervez a Sopron

Az NB II-es együttes elnöke, Skála János pozitívan értékeli a csapat őszi szereplését.

Kapcsolódó cikkek

A nyári bizonytalanság után a soproni önkormányzattal, valamint a Szombathelyi Haladással kötött megállapodásnak köszönhetően ebben a szezonban is az NB II-ben kezdhette meg szereplését a Soproni VSE.

Skála János, az SVSE elnöke szerint komoly eredmény, hogy a csapat végül 19 pontot szerzett és a középmezőnyben várja a tavaszi szezont. A klubelnök elmondta: sikeres gazdasági tárgyalásokat folytattak az ősszel, így a csapat szereplése anyagilag biztosított, sőt, a játékoskeret megerősítésére is lesz lehetőség.

– Elnök úr, nyáron a megszűnés szélén volt a klub, most viszont az NB II középmezőnyéhez tartozó csapata van Sopronnak, mi kellett ehhez az eredményhez?

– Elsősorban a nyári időszakban, aztán ősszel is rengeteget dolgoztunk azon, hogy megteremtsük a szükséges anyagiakat az NB II-es szerepléshez. Ez nem a leglátványosabb munka egy labdarúgóklub életében, de mindenki tudja, hogy komoly anyagi háttér nélkül ezen a szinten nem lehet csapatot üzemeltetni. Az eredményekhez kellett az a példás együttműködés, amelynek során összefogott a klub és Sopron önkormányzata, ehhez csatlakozott a Haladás. És számunkra kedvezően változott a labdarúgó szövetség finanszírozási rendszere is – mondta Skála János.

– A csapat tizenkilenc szerzett ponttal a tizenegyedik helyen telel a bajnokságban. Elégedett az SVSE szereplésével?

– A nyári bizonytalanság után szurkolónak és klubvezetőnek is megnyugtató ránézni a tabellára. Színvonalas a bajnokság, sok az azonos tudású csapat. Láthatjuk, milyen szoros a mezőny: egyetlen plusz győzelem esetén a hetedik helyen szerepelnénk. De azt mondom, ne legyünk telhetetlenek! Kicsit féltem az elején, hiszen rengeteg rutintalan, fiatal játékossal indultunk neki a szezonnak, de aztán elkezdtek jönni a győzelmek, ez végül tizenkilenc pont megszerzéséhez volt elég. Ami szintén szép eredmény: a Magyar Kupában a tizenhat közé jutottunk.

– Lesznek télen változások a játékoskeretben?

– Az említett sikeres tárgyalásoknak köszönhetően lesz lehetőség a keret megerősítésére. Természetesen anyagi lehetőségeink nem végtelenek, de a kimondottan ügyes és lelkes fiatalok mellé kell egy-két rutinosabb játékos. Itt szeretném megemlíteni: klubelnökként külön örülök neki, hogy Holdampf Gergő, Sifter Tamás, Pados Patrik, Maráczi József és Pető Benjámin révén soproni játékosok is szerepet vállaltak a sikeres őszi szereplésben.

– Az őszi szezonban „hazai pályán” szerepelt a soproni mérkőzéseken az SVSE. Milyen volt a találkozók hangulata?

– Nyilvánvaló kényszermegoldás volt, hogy a Lővér körúti pályára költözzünk, a kollégák sokat dolgoztak azon, hogy a létesítmény megfeleljen az előírásoknak és alkalmas legyen NB II-es meccsek megrendezésére, ezúton is szeretnék köszönetet mondani a munkájukért. A hangulat kiváló volt, az időjárással is szerencsénk volt, és jöttek a hazai győzelmek is. Nem panaszkodhatunk a nézőszámra, teltházas meccseink voltak, ez is bizonyítja, mennyire szeretik az emberek a labdarúgást Sopronban. Igazi családias hangulat volt a meccseken, ettől függetlenül magam is várom már, hogy a csapat visszaköltözzön a felújított városi stadionba. Tavasszal így tökéletes körülmények között rendezhetjük meg a hazai mérkőzéseinket.

Olvasói sztorik