NB I

Sopronba költözik a Haladás

Tavasszal „idegenben” játssza hazai meccseit Mészöly Géza csapata.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy azt a Rangadó.hu már korábban megírta, a Szombathelyi Haladás hat tavaszi bajnokiját – Diósgyőr, Újpest, Békéscsaba, Vasas, Debrecen, FTC – Sopronban rendezheti. A hírről a klub hivatalos honlapjaszámolt be.

A Sopron pályája azért is kézenfekvő megoldás, mivel a két csapat közötti megállapodás szerint az idei szezon kezdete óta a Haladás utánpótlás játékosai a soproniak NB II-es csapatában szerezhetnek rutint az élvonalbeli szereplésre. A szombathelyi klub vezetése a Hűség városában találkozott az önkormányzat képviselőivel és elvi megállapodás született a felek között a Káposztás utcai pálya használatáról. A megbeszélésen mind a Haladás, mind Sopron város vezetése nyitott volt a megegyezésre, a részleteket a későbbiekben szerződésben fogják rögzíteni.

A soproni stadion egyébként 5500 férőhelyes, valamennyi ülőhely. A klubház felöli, mintegy 3000 férőhelyes részt hamarosan befedik.

Az edzéseket azonban továbbra is Szombathelyen tartják a zöld-fehérek. A vezetők több pályát – Építők, Városligeti – is megnéztek, ám legvalószínűbb, hogy az Illés Béla Labdarúgó Akadémián tréningeznek majd Halmosiék, ahol többek között két füves pálya is található.

Az ideiglenes megoldásra azért van szükség, mert jövő év elején elkezdődhetnek a Rohonci úti Haladás Sportkomplexum építési munkálatai. Az új létesítményt várhatóan 2017-ben veheti birtokba a HVSE.

Olvasói sztorik