NB II

Szépen megújul a ZTE Aréna

A zalaegerszegi stadionban zajló beruházást meglátogatta Vigh László országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó cikkek

A klub honlapjának beszámolója szerint a csütörtöki rögtönzött sajtótájékoztatón Vigh László, Kocsárdi Gergely és Ágoston Zoltán elmondta, hogy a centerpálya – az időjárás függvényében – két hét múlva ismét zöldben fog pompázni, jelenleg a fűtéscsövek fedőréteggel való betakarása történik.

A régóta várt rekonstrukció következő lépése a déli tribün klubépületének, egyéb kiszolgáló helyiségeinek megépítése, valamint a nyugati és keleti tribün mögötti vizesblokkok kivitelezése lesz. A tervek szerint jövő augusztusra az északi tribün kivételével a teljes komplexum megújul majd.

Ennek átépítése lesz az utolsó fázis, a ZTE Aréna teljes kapacitása így 11 200 fedett ülőhely lesz, ezáltal nemzetközi mérkőzések lejátszására is alkalmassá válik. Elkészült az új öltözőépület, amelyet hamarosan birtokba vehet a felnőtt csapat, illetve az utánpótlás is, valamint megtörtént az aréna mögötti műfüves pálya cseréje is, ezen már szombaton bajnoki mérkőzést játszik a Vasas ellen az U19-es csapat.

Kialakítás alatt van a stadion mögött egy 30 ezer négyzetméteres, egységes zöldfelület, amelyen három pálya is elfér majd.

Azaol.hubeszámolója szerint a jelenleg zajló gyepcsere összértéke 200 millió forint, a hamarosan kezdődő stadionfelújítás, illetve a rekonstrukció befejezése pedig 1,2 milliárd forint értékű.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik