NB II

Jön a Fradi! Áldás vagy átok?

Gróf Dávid a Csákvár kapusa úgy véli, meglepetés a teljesítményük.

Kapcsolódó cikkek

Gróf Dávid több brit és két német csapatnál is megfordult már a pályafutása során, a még mindig csak 26 éves kapus 2015 nyarán azonban hosszú évek után hazatért. Az NB II-es Aqvital FC Csákvár csapatába igazolt. Ahhoz a Csákvárhoz, amely a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében szerdán a Ferencvárossal találkozik és játszhat oda-visszavágós párharcot.

– A Csákvár tavaly a negyeddöntőben, most a legjobb 16 közé jutásért is a Fradival került össze a Magyar Kupában. Áldás ez vagy átok?

– Én személy szerint rendkívül boldog vagyok, hogy ilyen jó csapattal kerülünk szembe a kupában, és nagyobb közönség előtt is megmutathatjuk magunkat. Szerintem nagy teljesítmény, hogy két szezonon belül kétszer el tudtunk jutni arra a szintre, hogy egy NB I-es csapattal játszhassunk. Úgy alakult, hogy ez mindkétszer a Ferencváros lett – mondta Gróf a Rangadó.hu-nak.

– Speciálisan készülnek az NB I listavezetője ellen?

– Sok felkészülési időnk nem volt. Szombaton is játszottunk, szerdán pedig már jön a Fradi, vasárnap ismét bajnoki. Két napunk volt rá, de ez nem elég semmi különleges taktika kidolgozására.

– A Groupama Aréna hangulata szokatlan lehet az NB II után. Pluszt jelent majd, vagy inkább bénító?

– A saját nevemben tudok beszélni. Külföldön azért hozzászoktam a nagyobb arénákhoz és nézőszámokhoz, inkább plusz motivációnak mondanám.

– A kupában várhatóan ez lesz a végső állomás, de: mik a célok a bajnokságban?

– Úgy vágtunk neki az idénynek, hogy a cél a bennmaradás. Ennek ellenére már most négy ponttal többet szereztünk, mint tavaly egész ősszel. Voltak már szép eredményeink idén. Fiatal csapatunk van, de az NB II-ben bárki bárkit megverhet, ezt próbáljuk meg mi is minél többször bebizonyítani.

Olvasói sztorik