NB I

Kiejtette a kupából a Vasast az NB III-as Nyíregyháza

1-1 után tizenegyesekkel dőlt el a továbbjutás.
Magyar Kupa, 3. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Vasas FC 1-1 – tizenegyesekkel 5-3 (1-0, 1-1, 1-1)
Nyíregyháza, 2300 néző. Játékvezető: Iványi
Nyíregyháza: Ovszijenko – Jagodics B., Ramos, Zofcák, Rezes (Kapacina, 117.) – Abdouraman (Farkas M., 57.), Rubus, Kosztics – Szokol, Pölöskey P. (Csorba, 95.), Törtei. Edző: Mátyus János
Vasas: Hermány – Preklet, Pajovics, Debreceni, Hangya – Vida, Czvitkovics (Pavlov, 61.), Adamovics – Ádám M. (Lázok, 61.), Novák Cs., Remili (Berecz, 75.). Edző: Simon Antal
Gólszerzők: Rezes (18.), illetve Remili (53.)

A Nyíregyháza–Vasas mérkőzéssel zárult a Magyar Kupa harmadik fordulója. Az NB III Keleti-csoportjának éllovasa az éppen edzőváltáson áteső élvonalbeli újoncot látta vendégül. A következő kör sorsolása már elkészült: a meccs győztese a másodosztályú Sopronnal játszik a legjobb 16 között.

Az első negyedóra inkább Vasas-próbálkozásokat hozott: előbb Novák Csanád, majd Ádám Martin lövését kellett blokkolnia a hazaiaknak, akik Zofcák révén kerültek helyzetbe. A 18. percben azonban a Nyíregyháza szerzett vezetést: Rezes Lászlóhoz került a labda egy szabadrúgást követően, aki az ötös magasságából nem hibázta el ziccerét (1-0) – derült ki a Nyíregyháza honlapjánaktudósításából.

Preklet révén veszélyeztetett leginkább a Vasas, de vagy nem talált kaput, vagy a kapus védte a kísérleteit. A félidő hajrájában Remili előtt adódott újabb vendég lehetőség, lövése azonban kevéssel elkerülte a kaput, csak úgy, mint a másik oldalon Abdouraman közeli fejese – 1-0-ra vezetett az első félidő után a Nyíregyháza.

Remili ziccerével indult a második játékrész, de az angyalföldi támadó ezúttal sem talált a kapuba. Vidának sem jött össze a gól, majd nem sokkal később Ádám Martin lövését is fogta Ovszijenko. Az 53. percben viszont már a hazai kapus is tehetetlen volt: Remili Mohamed 12 méterről lőtt a bal alsóba (1-1).

A hajrába érve Pölöskey fejese tévesztett célt egy kicsivel, a másik oldalon Novák löketét blokkolták a védők, nem sokkal később pedig Lázok egymást követő két szabadrúgásánál helyezkedett jól a hazai kapus. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Kosztics lőtt közelről, de ezt a kísérletet Hermány hatástalanította, majd Pölöskey fejesénél is nagyot védett. Nincs újabb gól, jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás első 15 percében itt is, ott is adódtak lehetőségek: Vida távoli lövése nem talált kaput, míg Jagodics közeli kísérletét Hermány védte. A ráadás második felvonásában órási lehetőséget puskázott el Kosztics: a 111. percben büntetőt rúghatott, de Hermány fogta a lövést. Továbbra sem volt döntés, jöhettek a tizenegyesek.

A tizenegyes-párbajban a Szpari öt lövést értékesített, míg a Vasas csak háromig jutott – az alacsonyabb osztályban játszó fél jutott tovább.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Videoton FC
Szeged 2011-Grosics Akadémia (NB II) – Debreceni VSC-TEVA
Bp. Honvéd – HR-Rent Kozármisleny (NB III)
Békéscsaba 1912 Előre – MTK
Zalaegerszegi TE FC (NB II) – Újpest FC
Termálfürdő Tiszaújváros (NB III) – Internationale CDFSE (BLSZ I)
Ferencvárosi TC – Aqvital FC Csákvár (NB II)
Nyíregyháza Spartacus (NB III) – Soproni VSE (NB II)

Olvasói sztorik