NB II

Nagy sanszot szalasztott el a Csank-csapat

A Zalaegerszeg listavezető lehetett volna, de 1-0-ra kikapott Siófokon az NB II hetedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

A Siófok és a Zalaegerszeg hosszú évekig az élvonalban csatázott egymással, ehhez képest a balatoni városban tavasszal nem sok hiányzott a profi labdarúgás megszűnéséhez, a ZTE pedig ugyanakkor a kiesés ellen küzdött a másodosztályban. Aztán mindkét városban jóra fordultak a dolgok, a siófokiak Goran Kopunovics vezetésével stabil középcsapatnak tűnnek, a Csank János által irányított vendég zalaiak pedig annak tudatában léptek pályára a hetedik forduló vasárnap esti zárómeccsén, hogy győzelmük esetén a tabella élére állnak.

Kiegyenlített küzdelem, és egész jó iram jellemezte az első perceket. A hazaiak nagyon igyekeztek, de a Zete masszívan védekezett. A tizedik percben Berki István fejelhetett teljesen tisztán, de nem találta el a kaput. Aztán a csapattársai többször is megdolgoztatták Szappanos Pétert, de a vendégkapus rendre hárítani tudott. A másik oldalon Babati veszélyeztetett szabadrúgásból a 25. percben, és nem sokkal tévesztett célt.

Egyik fél sem tudott tartós mezőnyfölényt kialakítani, de a 33. percben ismét egy nagy egerszegi lehetőség következett, ám Farkas Norbert az utolsó pillanatban menteni tudott. Az első félidő hosszabbításában a tapasztalt Nagy Dániel remek megoldással hozta helyzetbe saját magát, olyannyira, hogy a becsúszó Forgács András, és a vetődő Szappanos is tehetetlen volt, a labda a hálóba gurult (1-0).

A második felvonás is kecsegtető helyzetekkel indult mindkét oldalon, az 55. percben például Simonfalvi Gábor szabadrúgása a kapufán csattant. Ezután Tamás László mentett a gólvonal elől egy veszélyes zalai beívelés után, a 71. percben pedig Szappanos nagyot védett Bedi Bence lövését követően. Hét perccel később egy szöglet után Horváth Roland fejelt a kapu fölé. A 83. percben Hanzl Máté bombáját ütötte ki az egerszegi kapus.

Igyekezett egyenlíteni a ZTE, a Siófok pedig ki akarta használni a kontralehetőségeket; a hosszabbításban még Szappanos kapust is előrement fejelni, de a hazaiak nem tudtak betalálni az üres kapuba, ám így is bravúros győzelmet arattak, a vendégek pedig nagy lehetőséget szalasztottak el.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Péter Zoltán, a ZTE egykori válogatott védője értékelte:
Nagyon kellettek volna a pontok a ZTE-nek, mert októberben és novemberben egymást követően hat alkalommal idegenben lép pályára a csapat, pályafelújítás miatt. A Siófok sikerét megérdemeltnek tartom. Bár az első félidőben a zalaegerszegieknél volt többet a labda, meddő volt a támadójátékuk, nagyon kevés lehetőséget dolgoztak ki, az ellenfél pedig kettőből egy helyzetet gólra váltott.
A második felvonásban foggal-körömmel védekezett a Siófok, és ezt nagyon jól csinálta. A ZTE próbált egyenlíteni, a kapufát is eltalálta, Bozsó kapusnak több nagy védést is be kellett mutatnia, kimondott százszázalékos helyzetük mégsem nem volt a vendégeknek. Ha egy csapat az élre akar állni, az ilyen meccseket hoznia kellene, de ilyen meddő támadójátékkal nehéz. Az utolsó öt-tíz percben nagy nyomást gyakoroltak a hazaiakra, nem értem, miért nem így játszottak a meccs korábbi szakaszában?
Leginkább az első félidő volt csalódás számomra, a támadójátékra nagyobb hangsúlyt fektettem volna. Főleg most, hogy az utóbbi meccseken eredményesek voltak a játékosok, és nőhetett az önbizalmuk.

NB II, 7. forduló

BFC Siófok – Zalaegerszegi TE FC 1-0 (1-0)

Gólszerző: Nagy D. (45+1.)

Szombaton játszották

Dunaújváros PASE – Aqvital FC Csákvár 1-0 (0-0)

Mezőkövesd Zsóry – Gyirmót FC 1-2 (1-1)

FC Ajka – Soroksár SC 0-0

Budaörsi SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-3 (1-1)

Szigetszentmiklósi TK-Erima – Kisvárda-Master Good 2-1 (2-1)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Soproni VSE 2-1 (1-1)

Vác FC – Szolnoki MÁV FC 1-0 (1-0)

Olvasói sztorik