NB II

Világbajnok brazil rúg labdába Nyíregyházán

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Egy világhírű brazil focista érkezik szeptember elején Nyíregyházára. Eduardo Jonas Américo, akit a focivilág Edú becenéven ismer a leghíresebb brazil klubcsapatban, az FC Santosban káprázatos 13 évet játszott és 183 gólt szerzett. A brazil válogatottban 59-szer szerepelt és 27 gólt lőtt. A New York Cosmos csapatának két évig volt a sztárja és a mexikói közönséget az FC Monterrey színeiben bűvölte el – írja a sztárvendégről a Szabolcs Online.

Ötször szerepelt a Világválogatottban, három világbajnokságon szerepelt: 1966-ban Angliában, 1970-ben Mexikóban, ahol csapatával világbajnokságot nyert, 1974-ben Németországban. Edú minden idők legfiatalabb játékosa, aki valaha részt vett a vébén, illetve szerepelt a brazil válogatottban. Nagy elismerésként ó 2000-ben Párizsban kihirdették mindenkor legjobb balszélső csatárának.

A brazil világbajnok labdarúgó jó kapcsolatot ápol Révész Bálinttal, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosával, és őt látogatja meg. Edú végzi majd el szeptember 5-én a Szpari–Cegléd meccsen a kezdőrúgást is. A korábbi játékos volt az, aki nyáron – amikor kiderült, hogy nem kapott licencet a Spartacus – együttérzése jeleként egy Szpari-mezt tartott a kezében, melyet a világhálón is megosztott. Sajnálatát fejezte ki, hogy épp egy brazil labdarúgó miatt került ilyen helyzetbe a Nyíregyháza.

A 66 éves futballcsillag, aki Brazíliában nagy tiszteletnek örvend, egy hetet tölt majd hazánkban, ennek nagy részét Nyíregyházán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik