NB II

A legboldogabb pillanatok után

A remek tavaszi szezont futó Birtalan Botond mindenképp a feljutó Békéscsaba csapatában maradna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Múlt vasárnap a Cegléd legyőzésével biztosította második helyét, azaz az NB I-be való feljutást a Békéscsaba 1912 Előre együttese. A 3-0-ra megnyert összecsapáson kétszer is eredményes volt Birtalan Botond, aki szerepelt korábban a Sopron, a Kecskemét, a Debrecen, a REAC, a Kozármisleny, a Dunaújváros, a Tatabánya, valamint a román Nagyvárad csapatában is.

A 26 éves támadó tehát korábban nagy vándornak számított, sehol nem tudott igazán gyökeret verni, a mostani tavasz folyamán viszont remek formában futballozott, ki ne emlékezne a Gyirmótnak lőtt távoli „skorpiógóljára”, amelynek videofelvétele az egész világot bejárta. Birtalan Botond a Rangadó.hu megkeresésére mesélt a feljutást jelentő mérkőzésről, valamint az azt követő ünneplésről.

– Hétfőn reggel felkeltem kilenckor, de nem bírtam visszaaludni, mert még mindig a vasárnapi meccs járt a fejemben. El sem hittem, hogy megcsináltuk, és elképesztően boldog vagyok – kezdte Birtalan Botond. – Több mint hatezer néző volt a stadionban, ami nagyon feldobott engem és az egész csapatot. Egész héten futball-láz égett a városban, és éreztük, hogy velünk vannak a szurkolók, ez pedig még jobban felerősödött, amikor kifutottunk a pályára. Az első félidei játékunkon is lehetett látni, hogy nem nyomaszt minket, hanem csak segít. Szerencsére ez a végeredményben is megmutatkozott, hiszen úgy alakult, ahogy szerettük volna, és biztosítottuk a feljutást.

– Milyen volt a mérkőzést követő ünneplés?
– Ilyen ünneplésben még nem volt részem, szenzációsan éreztem magam. Jöttek a szurkolók, gyerekek fotózkodni, próbálta mindenki elkérte a mezemet, de sajnos csak egy szerelésem volt, nem tudtam adni mindenkinek. Nagyon nagy volt az öröm, amit mi és a szurkolók is éreztünk. Nem azt mondom, hogy megismételhetetlen, de az eddigi pályafutásom legboldogabb pillanatai voltak.

– Mi volt a csapat legfőbb erőssége a szezonban?
– A csapategységet és a szervezettséget mondanám. Mi kaptuk a legkevesebb gólt a bajnokságban, összesen tizenhét mérkőzésen nem tudták bevenni az ellenfelek a kapunkat, tehát a védekezésünk nagyon egyben volt. Ha a szurkolóinkon kívül más nem is, de mi bíztunk magunkban, tudtuk, hogy együtt meg tudjuk csinálni. Amikor egymásra néztünk, akkor szinte biztosak voltunk abban, hogy sikerülni fog a feljutás. Szerintem a csapategység volt a legnagyobb erősségünk.

– Kilenc góllal zárta az idényt, a saját teljesítményével mennyire elégedett?
– Nagyon elégedett vagyok, az utolsó hat mérkőzésen hét gólt rúgtam. Ha valaki ezt előre mondja, akkor el sem hittem volna. Mondhatom, hogy a Gyirmót elleni sarkazós találatom volt a fordulópont. Előtte voltam csere is, kezdő is, de ott fordult meg az egész. Azzal a góllal az önbizalmam is helyre került. Szerencsére így alakult.

– Számos klubban megfordult már pályafutása során. Kijelenthető, hogy most Békéscsabán megtalálta a számításait?
– Százszázalékosan úgy érzem, hogy jó helyen vagyok. A következő szezonra nincs élő szerződésem a Békéscsabával, de kijelenthetem, hogy mindenféleképpen szeretnék maradni – mondta Birtalan Botond.

Olvasói sztorik