NB II

Öt gól és hazai siker Sopronban

A házigazda SVSE 3-2-re győzött a ZTE FC ellen a másodosztály 24. fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Zsinórban harmadik mérkőzését is elvesztette a Zalaegerszeg, amely Sopronban vendégszerepelt a másodosztály 24. fordulójának péntek esti nyitómeccsén.

Szakadó esőben kezdődött a találkozó, amelynek az intenzitása váltakozott, az irama viszont NB II-es szinten végig kimondottan jó volt. Hajtott mindkét csapat, és a több helyzetet kialakító Sopron kétszer is egyenlített, végül pedig megnyerte találkozót.

Már a meccs elején is az SVSE kezdeményezett többet, ám lövései célt tévesztettek, majd az első felvonás közepén teljesen váratlanul a ZTE szerzett vezetést: Babati gondolt egyet, és 32 méterről elképesztően nagy gólt rúgott Halasi kapujába (0-1). Ezután nem talált magára a házigazda, úgyhogy Supka Attila a szünetben kettőt cserélt. Ennek meg is lett eredménye: az 55. percben egy előrevágott labdát Eszlányti beszelídített, Króner Martint hintába ültette, majd a hálóba lőtt (1-1).

Nem sokáig örülhettek a hazaiak, hiszen három perc múlva ismét a ZTE-nél volt az előny: egy végletekig kijátszott akció végén Daru tálat önzetlenül a jó ütemben érkező Vittman elé, aki 14 méterről talált a hazai hálóba. A 67. percben megint egyenlő volt az állás: Kapacina 17 méteres szabadrúgása a sorfal fölött a kapuba vágódott (2-2). A hajrá a soproniaké volt: a 86. percben Fazakas sokadszor robogott el a jobb oldalon, bevitte a labdát a tizenhatoson belülre az alapvonalig, a középre adása Horváth Pétert kereste, ám őt Króner megelőzte, és olyan balszerencsésen ért a labdába, hogy az a lábáról a kapuba került (3-2).

Az utolsó percekben az egerszegiek előreívelésekkel próbálkoztak, de ezek nem vezettek eredményre. Sorozatban harmadik meccsén is három gólt kapott Lendvai Miklós csapata; a győzelemért többet tevő hazai csapat rászolgált a három pontra. A soproniaknak ez volt a hatodik veretlen meccsük megszakítás nélkül.


Csákváron kiesési rangadót rendeztek, hiszen a Siófok érkezett vendégségbe. Az első félidő több nagy helyzetet hozott, ám Tajti Norbert és Milinte Árpád is bravúrosan védett, úgyhogy nem született gól. A 63. perc Mihály Dávid 18 méteres lövése Mogyorósi kezén csattant a tizenhatoson belül, ám Karakó játékvezető csak szögletet ítélt. Molnár Csaba beívelését Molnár Tibor a rövid saroknál, három méterről a hálóba fejelte (1-0). A vendégek a 79. percben emberhátrányba kerültek: Polényi durván, a levegőben felöklelte Molnár Tibort, ezért a játékvezető kiállította. Több gól nem született, úgyhogy a csákváriak fontos lépést tettek a bennmaradás felé – tudósított az aqvitalfc.hu.

NB II, 24. forduló

Soproni VSE-GYSEV – Zalaegerszegi TE FC 3-2 (0-1)

Sopron, 400 néző. Játékvezető: Szilasi

SVSE: Halasi – Fazakas, Bobál D., Sifter, Füredi (Kapacina, 59.) – Holdampf, Deme (Erdélyi, a szünetben), Szabó L. – Kovács Á., Zamostny (Eszlátyi, a szünetben), Horváth P. Edző: Supka Attila

ZTE: Szappanos – Simonfalvi, Króner, Forgács, Kovács G. – Bedi, Bíró, Szőllősi, Babati (Vittman, a szünetben), Délczeg – Daru (Murai, 80.). Edző: Lendvai Miklós

Gólszerzők: Eszlátyi (55.), Kapacina (67.), Króner (öngól 85.), illetve Babati (25.9, Vittman (57.)


Aqvital FC Csákvár – BFC Siófok 1-0 (0-0)

Csákvár, 300 néző. Játékvezető: Karakó

Csákvár: Milinte – Bakos, Szalai T., Dulló, Hajdú S. – Molnár T. (Köntös, 81.), Domján, Nyilasi (Oldal, 62.), Molnár Cs. – Horváth R., Mihály D. (Varga Z., 87.). Edző: Toldi Gábor

Siófok: Tajti – Nagy J., Mogyorósi, Csató M., Polényi – Horváth A., Peszmeg (Fülöp N., 82.) – Gárdos, Ivancsics (Hanzl, 73.), Papp M. (Molnár M., 73.) – Andorka. Edző: Soós Imre

Gólszerző: Molnár T. (64.)

Kiállítva: Polényi (79.)


Április 18. szombat

17 óra: FC Ajka – Szolnoki MÁV FC

18 óra: Vasas FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia

19 óra: Kaposvári Rákóczi FC – Békéscsaba 1912 Előre

19 óra: Mezőkövesd-Zsóry – Ceglédi VSE

19 óra: Gyirmót FC – Soroksár SC

Április 19. vasárnap

17 óra: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Szigetszentmiklósi TK-Erima

Olvasói sztorik