NB II

Edzőváltás az NB II-ben

Lemondott a másodosztályban sereghajtó Balmazújváros vezetőedzője, Szabó János.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

FRISS:

– Valamilyen szinten számítottam erre, mivel tisztában vagyok vele, milyen korrekt ember Szabó János. Nem értek egyet a döntésével, viszont megértem, miért határozott így – nyilatkozta a haon.hu oldalon Tiba István, a balmazújvárosi klub elnöke, aki egyébként nem gondolkodott edzőváltásban. – Magyarországon, ha nem megy egy gárdának, akkor mindig az edzőben keresik a hibát, nem pedig a játékosokban. Én ezt nem tudom elfogadni, nem ez a helyes gyakorlat, éppen ezért a továbbiakban is kitartottam volna mesterünk mellett.

A klubvezető elmondta még, hogy nagyon hamar szeretnék megoldani a helyzetet, már folynak a tárgyalások, ezen a héten pontot akarnak tenni a történtek végére.

– Van egy elképzelésünk, hogy milyen típusú szakvezető tudna a segítségünkre lenni, és bár az idő szorít, elhamarkodni sem lenne értelme a döntést. A kinevezésig a szakmai stáb többi tagja irányítja majd a munkát – tudtuk meg Tiba Istvántól. – Eddig is azt mondtam, hogy a keretünk messze alkalmas a bennmaradásra, azonban hiába akarja a szakmai stáb, a vezetőség, vagy a szurkolók, hogy továbbra is az NB II-ben játszhassunk, amíg a focisták fejében nem változik meg valami.

Korábban írtuk:

Vasárnap lemondott az NB II utolsó helyén álló, a bennmaradást jelentő 13. helytől nyolc pontra lévő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatának vezetőedzője, Szabó János – írja a klub honlapja. A hajdúságiak hátránya a téli szünetben négy pont volt; a kiesés elkerülése érdekében számos külföldi játékossal – rutinos horvátokkal és kárpátaljaiakkal – erősítették meg keretüket, ezzel elvesztették az ún. szövetségi tévés pénzeket, de eddig mind a négy tavaszi mérkőzésüket elvesztették.

– Aludva egyet a siófoki mérkőzésen történtekre, ma találkoztam Tiba Istvánnal, és kértem, hogy fogadja el a lemondásomat. A több mit egyórás beszélgetésünk után ezt meg is tette. Úgy éreztem, hogy az újvárosi labdarúgás érdekében most ez a legjobb lépés tőlem. Átadom helyet valaki másnak, aki új impulzusokkal gatyába tudja rázni a csapatot. Még hátravan tizenegy forduló, nem reménytelen a helyzet. Az okokról, a kialakult helyzetről majd későbbiekben részletesebben is beszélek – nyilatkozta a balmazfoci.hu oldalon Szabó János.

A klub honlapja a távozó edző utódjáról egyelőre nem adott tájékoztatást.

Olvasói sztorik