NB II

Bobál Dávid visszatért Sopronba

Supka Attila bízik benne, hogy a fiatal védő ugyanolyan jó teljesítményt nyújt majd, mint ősszel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bp. Honvéd tavaly nyáron kölcsönadta a Magyar Futball Akadémián nevelkedett Bobál Dávidot az NB II-es Sopron csapatának, de Csábi József vezetőedző a téli szünetben visszarendelte. A játékos a közelmúltban arról nyilatkozott, hogy tavasszal szeretne bekerülni a kispestiek kezdőjébe, de mivel Fabio Cordella nemzetközi igazgató javaslatára a közelmúltban két külföldi játékost is igazoltak a posztjára, az utánpótlás-válogatott védő a szezon végéig ismét az SVSE-GYSEV színeiben játszik.

Az már csak mellékszál az ügyben, hogy Csábit szombaton menesztették, Cordella pedig kedden lemondott…

Bobál Dávid számára rendkívül fontos a folyamatos játéklehetőség a következő hónapokban, hiszen ő is tagja a júniusi, új-zélandi világbajnokságra készülő U20-válogatottnak. Ősszel biztos kezdőjátékosnak számított a másodosztályú csapatban, összesen 16 mérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett. Érdekesség, hogy tavasszal az ikertestvére, Bobál Gergely ellen is pályára léphet, aki Gyirmóton szerepel kölcsönben.

– Bízom benne, hogy Bobál Dávid a tavaszi szezonban is hasonlóan jó és megbízható teljesítményt nyújt, mint ősszel. A játékos számára is fontos, hogy folyamatos játéklehetőséghez jusson, hiszen az U20-as válogatott készül a világbajnokságra – mondta az SVSE-GYSEV honlapján Supka Attila szakmai igazgató.

A soproniak a téli szezonban fél plusz két évre szerződtették a DVTK játékosát, a támadó középpályás Szabó Balázst, emellett kölcsönben szerepel majd náluk tavasszal a szintén támadó középpályás Kapacina Valér, aki a Bp. Honvéd labdarúgója. Az SVSE előrehaladott tárgyalásokat folytat egy támadóval is, akit egyelőre nem nevesítenek.

Olvasói sztorik