NB II

Gyirmóton is megújul az aréna

Valamivel több mint kilencszázmillió forintot költenek a másodosztályú klub stadionjára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Gyirmót FC Kft. a Magyar Labdarúgó Szövetség által 2013.12.17-én a be/SFP-2207/2013 számon engedélyezett, valamint a 2014.10.03-án, a be/SFPHOSSZ-2207/2013 meghosszabbított sportfejlesztési programja alapján megkezdi a gyirmóti stadion felújítási munkálatait – írja a másodosztályú klub közleménye.

A stadionfejlesztés teljes egészében magánterületen valósul meg, kizárólag a látvány csapatsport társasági adó támogatásából, valamint a támogatás mellé, a törvény által előírt önrész finanszírozásából. A társasági adó támogatást a Gyirmót FC Kft. TAO-s támogatói, az önrészt a Gyirmót FC Kft. tulajdonosai biztosítják.

Fenti sportfejlesztési program teljes értéke 906 344 411 forint, mely összegből a stadion keleti és nyugati lelátója, valamint öltöző-, és irodaépülete kerül felújításra, megépítésre.

Fenti sportfejlesztési program alapján valamint a törvényi előírásoknak megfelelően a Gyirmót FC KFT – a támogatási összeg beérkezését követően – nyílt pályázatot írt ki a munkálatokra 2014.12.19-én. A nyílt pályázatok beérkezését követően közjegyző előtt került sor a pályázatok bontására, majd értékelésére. Az értékelést követően a kivitelező a Betonsped Kft. lett.

A nyertessel a Gyirmót FC Kft. szerződést kötött, és február 02-án átadta a munkaterületet kivitelező részére, aki első és második ütemben a keleti (győri oldal) lelátó valamint az öltöző-, irodaépület kivitelezési munkálatait kezdi meg. Harmadik ütemben a nyugati (bécsi oldal) lelátó kivitelezési munkálatai kerülnek megvalósításra. A teljes kivitelezés várhatóan 2015 őszén fejeződik be.

Fenti átépítési munkálatok a Gyirmót FC Győr hazai mérkőzéseit nem érintik, a csapat a hazai mérkőzéseit továbbra is Gyirmóton, a centerpályán bonyolítja le.

Olvasói sztorik