NB II

Ötösfogat harcol az élvonalért

Szerzett pontokban és lőtt gólokban is a Vasas áll az NB II élén, a legkevesebb gólt a Gyirmót kapta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Véget ért az NB II őszi idénye. A 15. fordulót követően téli szünetre vonulnak a csapatok, legközelebb – ha az időjárás is engedi – február végén lépnek újra pályára a másodosztályban.

Az élen a Vasas telel, igaz, csak jobb gólkülönbségével szerezte meg az első helyet a szintén harminc pontot gyűjtő Békéscsaba előtt. Igazán szoros tavaszi szezon elé nézünk: az első öt helyezett két ponton belül áll a tabellán – a két éllovast a Mezőkövesd és Gyirmót követi, míg az ötödik Szolnok 28 ponttal áll.

Kiszakadt a Vasas-gólzsák

Valamivel több, mint két gólt átlagolt meccsenként az angyalföldi együttes, ezzel az ősz legeredményesebb csapata lett a másodosztályban. Összesen 34 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, ami hárommal több, mint a tavaly ősszel elsőként záró, és az évad végén feljutó Nyíregyháza góltermése. A csapat két gólfelelőse, Mohamed Remili és Ferenczi István 26 gólt vállalt magára ebből – előbbi 14, utóbbi 12 találatnál állt meg. Remili a Siófok elleni 5-1-es és a Csákvár elleni 6-2-es idegenbeli siker alkalmával is mesterhármast ért el – hasonló teljesítményre csak Eszlátyi István, a Sopron támadója volt képes, neki a Szeged elleni 3-2-es győzelmet köszönhetik.

A legnagyobb különbségű sikert a mindössze négy győzelemmel záró Ajka könyvelhette el: az ötödik fordulóban 5-0-ra verte a Balmazújvárost. A legtöbb gólt a Vasas 13. fordulóban rendezett bajnokija hozta: Csákváron 6-2-re nyert a csapat.

Hat edzőváltás négy hónap alatt

Egészen a 14. fordulóig győzelem nélkül állt a Balmazújváros, ám a sereghajtó az utolsó két mérkőzését megnyerte, így felzárkózott a mezőnyhöz. A hajdúsági együttes mellett a Siófok és Csákvár telel kiesőhelyen.

Utóbbi három együttesnél kivétel nélkül volt személyi változás az ősz során: Balmazújvárosban a szakmai igazgató, Pajkos János szerződését bontották fel a gyenge szereplés miatt, Siófokon Horváth Károly már csak az ügyvezetői feladatokat látja el, Bognár György pedig saját kérésére lett szakmai tanácsadó Csákváron.

A fenti eseteken túl három további edzőváltás volt a bajnokság első felében: Klement István helyett Zoran Kuntics lett az edző Ajkán, Szigetszentmiklóson az egyéves eltiltását töltő Vágó Attilát a Szombathelyről érkező Székely Tibor váltotta, míg az idén sem túl acélos Zalaegerszeget nyár óta irányító Lőrincz Emil helyett Lendvai Miklós állt munkába november elején.

Szebb napokat is láttak már

Idén a Kaposvár és a Mezőkövesd indult NB I-es kiesőként a második vonalban. Utóbbi együttes a dobogó alsó fokán telel, Kaposváron viszont az újjáalakuló együttes egyelőre a bennmaradásért küzd: csak a 12. helyet foglalja el 16 pontjával. Több egykoron szebb napokat is látott csapat ért el némileg csalódást keltő eredményt: a 2002-ben bajnoki címet ünneplő ZTE csak a nyolcadik, a Sopron azonos pontszámmal a kilencedik helyen áll, míg a már említett Siófok ugyan kilenc meccsén szerzett pontot, de csak egyszer tudott nyerni, így utolsó előttiként várja a folytatást.

Olvasói sztorik