NB II

Ferenczi: Képesek vagyunk kijutni az Európa-bajnokságra

Az angyalföldiek rutinos csatárát meggyőzte a magyar válogatott romániai teljesítménye.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hétvégén az Európa-bajnoki selejtezők miatt szünetelt a játék a hazai élvonalban, a másodosztályban viszont folytatódtak a küzdelmek. A Vasas visszatalált a helyes útra, és két vereség után 1-0-ra nyert a Szeged-Grosics gyulai otthonában. Ezzel az eredménnyel az angyalföldieknek sikerült az élbolyban maradniuk, de a Gyirmót és a Mezőkövesd még mindig előttük van. A következő fordulóban az újonc Soroksár lesz Szanyó Károly legénységének ellenfele.

A Rangadó.hu érdeklődésére a Vasas rutinos csatára, Ferenczi István értékelte a Szeged elleni mérkőzést, illetve beszélt a válogatott teljesítményéről.

– Kicsit döntetlen-szagú volt a mérkőzés, de úgy gondolom, többet tettünk a győzelem megszerzése érdekében. Talán azon a találkozón kaptuk vissza a sorstól, amit a Szigetszentmiklós ellen elvett. A Gyirmót és a Mezőkövesd még előttünk áll a tabellán, de utóbbival még játszunk, az lesz az utolsó mérkőzésünk az őszi idényben. Most együtt van az élboly és az a csapat tud hosszútávon is ott maradni, amelyik összeszedett. Remélem, hogy ezek mi leszünk, mert jó csapatunk van – kezdte Ferenczi István.

– A következő mérkőzésen a Soroksár ellen lépnek pályára. Mire számít az újonc ellen?
– Hazai pályán nem lehet más a célunk csak a győzelem, a három pont megszerzése. Persze, nem szabad lebecsülni az ellenfelet, mert bizonyította a Soroksár, hogy jó csapat. Nem lesz könnyű mérkőzés, de szeretnénk nyerni.

– Áttérve a válogatottra, ön szerint jó ötlet volt Dárdai Pál kinevezése?
– Mindegy is az én véleményem, hiszen a románok elleni mérkőzésen nyújtott teljesítmény önmagáért beszél. Ez az egy pont azonban csak akkor ér valamit, ha jól sikerülnek a következő mérkőzések is. Szerintem ez a csapat képes arra, hogy kijusson az Európa-bajnokságra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik