NB II

Nem készültek külön a Fradi ellen

Délczeg Gergely elmondta: a másodosztályt felemásan kezdő zalaiaknak a bajnokság a legfontosabb.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-ben szereplő Zalaegerszeg eddig felemás teljesítményt nyújt. A hazai mérkőzésük közül eddig mindkettőt megnyerték, de idegenben nem megy nekik, legutóbb például az újonc Soroksár otthonában kaptak ki 2-0-ra. Ez a hét sem ígérkezik könnyűnek. Szerdán a Ligakupában a Ferencváros otthonába látogatnak, majd a hétvégén a Ceglédet fogadják.

A Rangadó.hu megkeresésére Délczeg Gergely értékelte a Soroksár elleni meccset és elmondta, nem készülnek külön a Fradi elleni találkozóra.

– Sajnos vereséget szenvedtünk, ezért nem sok pozitívumot tudok mondani. Az első gól előtt – úgy érzem – jól játszottunk, többet birtokoltuk a labdát, és a mi akaratunk érvényesült. Egy buta védekezési hiba előzte meg az első találatot. Utána kitámadtunk és túl nagy területeket hagytunk üresen. A végén még a kapusunknak köszönhettük meg, hogy nem kaptunk még több gólt. Csalódott vagyok, hogy nem sikerült győznünk – kezdte Délczeg Gergely.

– Hogy érzi, miben kell javulnia a csapatnak?
– Sok új játékos érkezett a nyáron és még nem kovácsolódott össze a csapat. Igazából mind támadásban, mind védekezésben fejlődnünk kell. Több helyzetet kell kialakítanunk és csökkentenünk kell az ilyen buta védekezési hibákat.

– A Ligakupában a Ferencváros otthonában lépnek pályára szerdán. Milyen mérkőzésre számít?
– Nagyon szép stadionban fogunk játszani, az egész csapat várja a meccset. Mindent meg fogunk tenni, de nekünk a bajnokság a legfontosabb, ezért valószínű, hogy nem teljes kerettel utazunk. Ami engem illet, szerintem nem fogok kezdeni. Nagyon jó együttes ellen játszunk, ezért remek mérkőzésre számítok. Remélem, minél több néző kilátogat a stadionba. Természetesen nyerni szeretnénk, de tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű. Külön nem készültünk ellenük. A Fradi más játékerőt képvisel. Bő a játékoskeretük, ezért nem tudni, milyen csapattal állnak fel. Ha ez kiderül, akkor a mester elmagyarázza, hogy mire kell odafigyelnünk.

– Az NB II-ben a következő fordulóban a Cegléd ellen lépnek pályára. Mit vár attól a találkozótól?
– Ha az eddigi sorozatunkat nézzük, akkor győzelem következik, de nem lesz egyszerű dolgunk. Figyelemmel kísértem a Cegléd meccseit, például a Soroksár ellen is volt három kapufájuk és veszélyesen játszottak. Nem szabad abból messzemenő következtetést levonni, hogy még nyeretlenek az idei kiírásban. Nehéz találkozóra számítok, de otthon csak a három pont az elfogadható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik