NB II

Vass győztes gólja ellenére sem volt acélos az MTK

A fővárosi kék-fehérek 1-0-ra nyertek a Lombard Pápa otthonában az élvonal hetedik fordulójának nyitómeccsén.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Lombard Pápa Termál FC – MTK 0-1 (0-1)
Pápa, 600 néző. Játékvezető: Vad II
Pápa: Szűcs L. – Tóth G. (Kenesei K. 75.), Nagy Tamás, Csizmadia, Bogunovics – Faggyas, Frizoni, Csilus T., Sluka (Jagodics B., 11.), Zulevs (Benkő, 63.) – Popin. Megbízott edző: Kovács László
MTK: Hegedüs L. – Nagy Tibor, Vukmir, Kelemen, Hidvégi (Vass Á., 83.) – Pölöskei Zs., Poór, Kanta J. – Vass P. (Cseke, 66.), Sergio (Csiki, 68.), Horváth Zs. Edző: Garami József
Gólszerzők: Vass P. (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az idei szezonban első meccsét játszott a Lombard Pápa a távozó vezetőedző, Mátyus János nélkül. Mivel még nincs meg az utódja, ezúttal az örök beugró, Kovács László kapusedző irányította a csapatot. A vendég MTK továbbra is nélkülözni kénytelen sérült csatárát, Torghelle Sándort. A meccsre a kellemetlen esős időjárás és a tévéközvetítés miatt kevés néző látogatott ki, de akik eljöttek, igyekeztek jó hangulatot teremteni. Most is bizonyosodott azoknak az igaza, akik dicsérik és átlag feletti minőségűnek tartják a Perutz-stadion gyepszőnyegét, mert este 7-re nyoma sem volt már a nagy mennyiségű csapadéknak.

Eleinte a hazaiak próbálkoztak támadást építeni, a második percben viszont Kanta József a vendégeknek szerezhetett volna vezetést, de az oldalhálót találta el. Az MTK mezőnyfölénybe került, a Pápa pedig védekezésre kényszerült, majd a kilencedik percben Horváth Zsolt lövése nyomás a labda elsuhant keresztben a kapu előtt. Négy perccel később Csilus nagy lövését Hegedüs Lajos védte. A 18. percben Kelemen Dávid került óriási helyzetbe a kapu előtt, de a hazaiak az utolsó pillanatban mentettek.

A Lombard játékosai számára a labda megtartása is komoly nehézségeket okozott, a magas középcsatár, Popin akár szabadságra is mehetett volna, az MTK mégsem tudta gólra váltani nyomasztó labdabirtoklási fölényét. Veszélyes beadásokig többször eljutottak a látogatók, de vagy tisztázni tudott az ellenfél, vagy pontatlan volt a befejezés. Mint például a 25. percben, amikor Kanta József lőtt a kapu mellé. Az első félidő hajrájában egy denevér tett egy tiszteletkört a pálya fölött – ekkor ez volt a legérdekesebb esemény.

A 45. percben Hidvégi beadását Vass Patrik (akinek a poén szerint nem magassága van, hanem mélysége, hiszen 168 centi) a hálóba fejelte a tétovázó Szűcs Lajos mellett (0-1). A lefújás előtt majdnem egyenlített a Pápa, mert Faggyas Milán észrevette, hogy a kimozduló Hegedüs Lajosról kipattant a labda, de pontos emelését a visszamozduló kapus ujjheggyel szögletre mentette.

A fordulás után Kanta József került ígéretes helyzetbe, de az ideális pillanatban nem vállalkozott lövésre, ezért mentettek a hazaiak. Az 56. percben előbb Zulevs, majd Csilus Tamás jól helyezett lövését is kiütötte Hegedüs. Ez az időszak merőben más képet mutatott, mint az első félidő jelentős része. A 64. percben Nagy Tamás lövését blokkolták szögletre, két perccel később Tóth Gábor fejelt mellé. A másik oldalon Pölöskei Zsolt lövését könnyedén fogta Szűcs Lajos. A 74. percben Pölöskei veszélyeztetett ismét, majd Csiki Norbert lövését védte bravúrral Szűcs Lajos, a szöglet után pedig Poór fejesét fogta.

Csiki Norbert került helyzetbe a hajrában, de gól már egyik oldalon sem született. Az MTK a második félidőben már egyáltalán nem nyújtott meggyőző teljesítményt, de némi szerencsével megőrizte egygólos előnyét a helyzeteivel rosszul sáfárkodó pápaiak ellen, akik egy pontra rászolgáltak volna – feltéve, ha pontosabbak a támadásaik.

– Az első félidőben az MTK uralta a játékot. A Pápa tudatosan visszaállt, mert mai ellenfele magyar szinten gyors és pontos játékra képes, és nehéz lett volna felvenni ezt a ritmust. A második felvonásban némi meglepetésre feljött a Lombard, és ez felveti a kérdést, hogy vajon kellett-e ilyen visszafogottan játszania a szünet előtt, máskülönben talán meglehetett volna a döntetlen. A Pápa az erejéhez mérten mindent megtett, a Magyarországon már meglehetősen ritka követő emberfogással igyekezett kikapcsolni a játékból Kanta Józsefet, és ez jól is sikerült. A hazaiaknak voltak lehetőségei a második félidőben, láttunk egy tizenegyes-szituációt is, ami megadható volt, de utólag megállapítható, hogy megérdemelt nyert az MTK – mondta a Rangadó.hu szakértője, Lengyel Ferenc, a Pápai ELC szakmai igazgatója.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik