NB II

A KTE ellen is van esélye a Zetének

Melczer Vilmos szerint a rapszodikus teljesítményt nyújtó ZTE jó napot kifogva továbbjuthat a Magyar Kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy fordulót követően két győzelem és két vereség áll a Zalaegerszegi TE neve mellett az NB II-ben. A nyáron jelentősen átalakuló együttes hazai pályán még nem veszített pontot – a Szolnokot 3-0-ra, a Szegedet 2-1-re verte –, ám idegenben egyelőre adós maradt a hatékony játékkal; Békéscsabán és Szigetszentmiklóson is kétgólos vereséget szenvedett Lőrincz Emil csapata.

Az együttesre szerdán újabb megmérettetés vár: az NB I-es Kecskemétet látja vendégül a Magyar Kupa második fordulójában. A zalaiaknak az első körben sem volt könnyű dolguk, megizzadtak a továbbjutásért az NB III-as Újbuda otthonában, de kettős emberelőnyben végül hosszabbításban sikerült továbblépni.

Melczer Vilmos nyáron csatlakozott a ZTE keretéhez. A középpályás mind a négy bajnokin, illetve a kupameccsen is pályára lépett. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a Magyar Kupában az alacsonyabb osztályú csapatoknak is megvan az esélye a továbbjutásra, így bizakodó a KTE elleni meccs kapcsán.

– A Magyar Kupa első körében sem volt könnyű dolguk, de a folytatás még nehezebb lesz. Milyen mecset vár a Kecskemét ellen?
– Egyelőre nem került szóba, de természetesen emlékszünk még az első körben kiharcolt továbbjutásra, nem volt könnyű meccs az sem. A kupában az alacsonyabb osztályú csapatok is jó eséllyel pályáznak a továbbjutásra, egy meccsen dől el a csata. Figyelemmel követtük soros ellenfelünk, a Kecskemét eddigi szereplését is; mindenképpen nehéz meccsre számítok, hiszen egy osztállyal feljebb játszó együttes ellen lépünk pályára. Nem kezdte jól a szezont a KTE, fontos lesz számára ez a meccs, biztosan megpróbál majd csiszolni a játékán. Ebből kifolyólag várhatóan a legerősebb csapattal áll fel a Kecskemét – vélekedett Melczer Vilmos.

– Milyen esélyt ad saját csapatának a továbbjutásra?
– Egy megfiatalított ellenfél vár ránk, de a mi csapatunkba is sok új játékos érkezett. Egyelőre rapszodikus a játékunk – tudunk iszonyatosan jól is játszani, de ugyanígy ki tudunk fogni iszonyatosan rossz napot is. Ha előbbivel sikerül előrukkolni a szerdai meccsen, ha jó játékot mutatunk, akkor legyőzhető a Kecskemét is.

– Említette a rapszodikus játékukat: négy fordulót követően elégedettek lehetnek az NB II-es rajttal?
– Hazai pályán kettőből kettőt nyertünk, ez mindenképpen jó eredmény, ezt kellene idegenbe is átmenteni. Még az út elején járunk, csapatszinten van még hova fejlődni, kiegyensúlyozott teljesítményre kell törekedni.

– Ha utóbbi sikerül, akkor hova érhet oda a ZTE a bajnokság végén?
– Az első hatba kerülés reális cél lehet a csapat számára. Egyelőre kevés együttessel játszottunk, az erőviszonyok még nem teljesen körvonalazódtak. Gyakorlatilag bárki le tud győzni bárkit, körbeverések lehetnek. A pillanatnyi forma lesz igazán mérvadó, az dönt majd a helyezésekről, hogy fejben ki mennyire tud ott lenni a bajnokikon.

Olvasói sztorik