NB II

Kemény felkészülésen van túl a ZTE

Simonfalvi Gábor és társai jövőre mindenképpen az NB I-ért szállnak harcba, idén még nem biztos...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön az Újbuda TC vendégeként kezdi meg a 2014–2015-ös idényt a Zalaegerszeg. A másodosztályú együttes a Magyar Kupa első fordulójának első mérkőzésén mutatkozik be az új szezonban. A keret kicserélődött, meghatározó játékosok távoztak, rutinosabb és fiatalabb játékosok érkeztek a maradó csapattagok mellé.

A csapat egyik legrutinosabb játékosának számító Simonfalvi Gábor a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, bár 27 évesen valóban az idősebbek közé tartozik, mégsem számít rutintalannak a ZTE kerete.

– Hogy sikerült a felkészülés, készen állnak a kupa-, illetve a bajnoki rajtra?
– A felkészülésünk elég korán kezdődött, és végig kemény munkát végeztünk. Az, hogy jól sikerült-e az alapozás, kellően fel tudtunk-e készülni a bajnokságra, a tétmeccseken dől el. Sok új játékos érkezett a csapathoz, idő kell, hogy összeszokjon a keret. Azt, hogy ez sikerült-e, majd az eredmények döntik el – mondta Simonfalvi Gábor.

– A felkészülés mennyire volt folyamatos úgy, hogy közben játékosok jöttek és mentek a nyár során?
– Az első két hétben megesett, hogy egyik nap harmincan, másnap viszont csak tizenegynéhányan vettünk részt a gyakorlásokon. Azonban a vezetőség nagyon törekedett arra, hogy minél hamarabb kialakuljon a keret, így az első két hét után már alig volt mozgás. Akiket nyáron igazoltunk, azok a társak már egy-két kivétellel mind velünk edzettek az első hetekben is, így folyamatos volt a munka. Szerencsére hamar összeállt a csapat, nyugodtan tudtunk készülni.

– Újbudán kezdik a szezont, a Magyar Kupa első fordulójában. Milyen meccsre számít a műfüves pályán?
– Egész nyáron rendes füvön edzettünk, egy kicsit biztosan furcsa lesz a játéktér számunkra. Gondolom, az ellenfél végig műfüvön készült, így némileg előnyben lehet velünk szemben, de ez nem befolyásolhatja a szereplésünket. Papíron osztálykülönbség van a két csapat között, de a vezetőink felhívták a figyelmünket, hogy több rutinos játékos, illetve futsal-válogatott kerettag is erősíti az ellenfelet. Ezt a találkozót sem vehetjük félvállról, szeretnénk továbbjutni.

– Az idősebb, rutinosabb játékosok közé tartozik a keretben. Mennyire tudja segíteni a fiatalabbak munkáját?
– Annyira azért nem fiatal a keretünk. Igaz, sok játékos érkezett, ám többségük a huszonkét-huszonhárom éves, némi rutinnal már rendelkeznek a profi mezőnyben. Csak néhány olyan játékos csatlakozott a kerethez, akik újoncnak számítanak a felnőttek között, ők szinte mindannyian a ZTE utánpótlásából érkeztek, így a közeg számukra sem ismeretlen. Persze, idősebb játékosként igyekszem én is segíteni a játékukat, vannak olyan szituációk, amiket utána közösen vitatunk meg, mindenki elmondja a véleményét, próbáljuk megbeszélni ezeket a dolgokat. Úgy érzem, jó korosztály jött össze Zalaegerszegen, jó a csapat összetétele.

– Milyen elvárásokkal, háttérrel vágnak neki a következő idénynek?
– A tulajdonos is jelezte, tisztában van vele, hogy új csapatot kellett építeni a nyár folyamán. Gyakorlatilag az ismeretlenbe ugrik a csapat, így az első évben nem elvárás a feljutás, de hosszabb távon csak ez lehet a cél, ehhez teremtik meg a hátteret. A következő szezonban már az NB I-ért kell harcolnunk. A Magyar Kupában konkrét célokat nehéz meghatározni, ott mindig az aktuális ellenfél szabja meg az elvárásokat. Az első körben ott is cél a továbbjutás.

– Az idei NB II-ben kik lehetnek a legnehezebb ellenfelek?
– Véleményem szerint csakúgy, mint a tavalyi, az idei NB II is kiegyenlített lesz. Tavaly sem volt olyan csapat, amelyet mindenki le tudott győzni, és olyan sem volt – még a bajnok Nyíregyháza sem –, amely mindenki ellen biztos esélyesként lépett pályára. Szerintem ez idén sem lesz másként. A mezőnyből talán a Vasas, a Gyirmót, a Békéscsaba, a Siófok és a ZTE emelkedhet ki, de kérdőjeles például az NB I-ből érkező Mezőkövesd és Kaposvár is, amelyekről egyelőre nem tudni, mennyire tudták összerakni a játékukat. Az is megeshet, hogy megint egy meglepetéscsapat ér oda az első helyek valamelyikére, mint tavaly az újonc Dunaújváros. Kiegyenlített szezon lesz.

Olvasói sztorik