NB II

Értelmetlen az NB I-ről álmodozni

A Rákóczi vezetőedzője, Márton Gábor nem egészen azt kapta a klubtól, mint amire számított.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nincs könnyű helyzetben Márton Gábor, az élvonalból tavasszal kiesett Kaposvár nyáron kinevezett edzője. Az NB I-ben sokáig a mintaszerű kiscsapat-modellt képviselő Rákóczinál a kiesés után sok minden felborult: a tulajdonosi háttér és az anyagi helyzet problémáiról honlapunk is többször beszámolt.

Márton Gábor, a Pécsről érkező vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem pontosan ilyen lehetőségekre számított, a bajnoki rajt előtt néhány nappal még szükség lenne erősítésre, de könnyen lehet, többségében rutintalan fiatalokkal vágnak neki az NB II-nek.

– A keretünk sokáig nem alakult ki rendesen a tulajdonosi hercehurca miatt, azokat a játékosokat, akiket erősítésnek szántunk volna a fiatalok és a megmaradt mag mellé, nem tudtuk megszerezni, most pedig már elég késő van. De törekszünk rá, hogy változzon a helyzet, mert jelen állás szerint nagyon nehéz dolgunk lesz az NB II-ben – mondja Márton Gábor.

A Magyar Kupában a Győrszemere ellen szoros meccsen továbbjutott a Rákóczi, de a bajnokság kemény diónak tűnik. A tréner bízik a játékosaiban, de realista.

– A srácok maximálisan partnerek, nagyon jól dolgoznak, de nagyrészt fiatalok, akik még felnőtt bajnokságban sem játszottak eddig. Az NB I-es keretből néhányan maradtak, volt, akikre nem számítunk, mások meg olyan keveset játszottak, hogy azt nem lehet edzéssel pótolni. A rutinosabbak közül Bank István, a csapatkapitány egyetlen felkészülési meccsen sem játszott sérülés miatt, szerencsére már felgyógyult. Vannak jó képességű futballistáink, de megjósolhatatlan, hogy mire leszünk képesek. A legjobb eredményre törekszünk, de nincsenek támpontok. Az biztos, erősítésre még szükségünk lenne – tette hozzá Márton Gábor.

A tréner új csapata kilátásaival kapcsolatban sem beszél mellé.

– Amikor először leültünk beszélgetni a vezetőkkel, rögtön tisztáztam, hogy ismerve a közelmúlt történéseit – például az utolsó fél év légiós-dömpingjét –, az azonnali feljutásnak nincs realitása, egyik pillanatról a másikra nem lehet mindent megváltoztatni. A nehézségek ellenére persze nem a tizennegyedik helyet célozzuk meg, a lehető legjobb eredményre törekszünk, de ismétlem, egyelőre nem tudjuk, mire lesz jó ez a keret.

Olvasói sztorik