NB II

Mégsem az amerikás magyar lesz a Kaposvár megmentője

Menyhárt Kálmán lett volna a többségi tulajdonos, de meggondolta magát, és elállt az adás-vételtől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu értesülése szerint mégsem az egykori élvonalbeli kapus, az Egyesült Államokban élő Menyhárt Kálmán lesz a kaposvári futballklub megmentője. Ez hétfőn vált egyértelművé a Rákóczi FC illetékesei számára.

A KaposSport másfél héttel ezelőtti videós összeállításábólkiderült, hogy az élvonaltól búcsúzó Kaposvári Rákóczi csapatát működtető gazdasági társaságnak 250 millió forintos tartozása van, amely magában foglalja azt a 75 milliót is, amelyet az önkormányzat adott kölcsön a klubnak. Mivel közpénzről van szó, a város erről nem mondhat le, így inkább tulajdonrészre váltaná azt. A lépést a tulajdonosok háromnegyedének támogatnia kell, de a több mint 25 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Takács Norbert megvétózta az elképzelést.

Kéki Zoltán címzetes főjegyző elmondta: a résztulajdonosnak állítólag 300 ezer dolláros nagyságrendű ajánlata van egy amerikai befektetőtől, és Takács Norbert megerősítette, hogy valóban az amerikai válaszára vár.

Ezután a Rangadó.hu kiderítette, hogy Menyhárt Kálmánról van szó. Az Amerikában élő 59 éves magyar üzletember annak idején a Csepel, a Bp. Honvéd és a Komlói Bányász kapusa volt, az élvonalban is szerepelt. Háromszoros bajnok, egyszeres MNK-győztes, bár első számú kapussá sohasem vált. Napjainkban Menyhart Sports Group néven sportvállalkozást üzemeltet az Egyesült Államokban, illetve Los Angelesben egy futballakadémiát is működtet.

Információnk szerint a tárgyalások rendkívül előrehaladott fázisban tartottak, egy szerződést is aláírtak, ő lett volna a futballcég többségi tulajdonosa, mígnem kiderült, hogy nincs is pénze, vagy ha van, nem a kaposvári labdarúgást szándékozik támogatni belőle. Érdekesség, hogy három évvel ezelőtt Komlón is szóba került, hogy megsegíti a helyi csapatot, de végül abból sem lett semmi.

Érdeklődésünkre Illés János ügyvezető titokzatosan csak annyit mondott: még semmi biztosat nem tud, de ezen a héten minden eldőlhet. A Rangadó.hu elérte Takács Norbertet is, aki elmondta, Menyhárt Kálmán küldött egy faxot a klubnak, amelyben közölte: elállt a vételi szándékától.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy mégiscsak a városi önkormányzat javaslata, törzstőkeemelés az egyetlen megoldás a csődhelyzet elkerülésére.

Olvasói sztorik