NB II

Aki már a jövőjére is gondol

A Siófokról távozó Tímár Krisztián edzői állást is kapott a gyulai Grosics Akadémián.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a Szeged 2011-Grosics Akadémia együttesében folytatja pályafutását a Siófokról távozó 34 éves Tímár Krisztián. A Videoton, a Ferencváros és az angol Plymouth korábbi válogatott védője egy plusz egyéves szerződést írt alá a másodosztályba feljutó csapattal, és a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy újdonsült klubjában nem csak játékosként számítanak rá.

– Szegedi részről történt már megkeresés korábban is – kezdte Tímár Krisztián. – Idősödő játékosként elvégeztem az edzői tanfolyamot, és azért döntöttem mellettük, mert hosszútávon gondolkoznak velem kapcsolatban, és felajánlottak egy olyan opciót, hogy a játékos-pályafutásom mellett el tudok kezdeni edzősködni is a gyulai Grosics Akadémián. Jók a körülmények, régóta szerettek volna, és szimpatikus volt az ajánlat, ezért döntöttem a Szeged mellett.

– Milyen eddig a felkészülés? Mire lehet képes az újonc Szeged a bajnokságban?
– Kemény, és a célnak megfelelő eddig az alapozás. Sok fiatal, tehetséges játékosunk van, és még össze kell csiszolódnunk, de úgy érzem, hogy nem leszünk rosszak. Konkrét célokról még nem hallottam, de szeretnénk újoncként is minél előrébb végezni a bajnokságban, és sok fiatalt beépíteni a csapatba.

– Nem zavaró, hogy a szegedi klub játékosaként Gyulán kell edzeni, és ott is játsszák majd a hazai összecsapásokat?
– Úgy tudom, hogy elindult a projekt, amiben az a terv, hogy a mérkőzéseket legkésőbb jövőre már Szegeden rendezik, ahol épülni fog egy új stadion. Az operatív munka ugyanígy Gyulán folyik majd, itt van a háttérbázis, de a mérkőzéseket Szegeden játssza a csapat.

Olvasói sztorik