NB II

Kedden kiderül, ki lesz az edző

A klubvezetők hamarosan megnevezik a másodosztályú Rákóczi FC új szakvezetőjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kaposvár csapatának tíz élvonalbeli évad után ismét az NB II-re kell készülnie, de még mindig nem lehet tudni, kik alkotják majd a keretet, illetve a másik nagy kérdés, hogy ki irányítja a szakmai munkát.

– A csapat kiesése után több dolgot is mérlegelni kellett, hiszen anyagi és morális gondok is felvetődtek – fogalmazott a sonline.hu oldalon Dér Tamás klubelnök. – Amennyiben az önkormányzatnak sikerülne tulajdonrészt vásárolnia, úgy nyugodtabban gazdálkodhatnánk. A másodosztályban magyar játékosokra, illetve olyan külföldiekre támaszkodhatunk, akik már régóta Magyarországon futballoznak. Arra fogunk törekedni, hogy minél több kaposvári kapjon lehetőséget az első csapatban. Kezdetben nyilván kevesen lesznek, de az a célunk, hogy folyamatosan növekedjen a létszámuk. Ezt a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiával kölcsönösen együttműködve kell megvalósítanunk.

A négy hete megválasztott elnök úgy érzi, az elmúlt fél évben kettészakadt a klub, hiszen volt az NB I-es csapat és az akadémia. Ez nem is csoda, hiszen a felnőtt együttesben idegenlégiósok szerepeltek, akikkel nem tudtak azonosulni a fiatalok, és úgy érezhették, hogy nekik nincs esélyük eljutni odáig.

– Vissza kell tehát csábítanunk a gyerekeket a pályákra és a leletóra, érezniük kell, hogy a Rákóczi-családhoz tartoznak. A szakadékot az együtt edzéssel, és minél több kaposvári játékos beépítésével lehetne eltüntetni. Prukner László és Sisa Tibor időszakában még megvolt ez az együttműködés, de az utóbbi fél évben ez eltűnt. Az a tervünk, hogy a felnőtt csapata mindenkori vezetőedzője fél szemmel folyamatosan kövesse az utánpótlást.

Dér Tamás elárulta, hogy már folynak a tárgyalások az új vezetőedző személyéről. A megbeszéléseket Illés János, a klub ügyvezető igazgatója vezeti.

– Eddig három név vetődött fel. Olyan edzőt képzelünk el a Kaposvári Rákóczi élére, aki már bizonyított, jól bánik a fiatalokkal és van benne tűz. Ami biztos, hogy magyar szakemberben gondolkodunk, és minél előbb, lehetőleg már kedden szeretnénk megnevezni.

A napokban több név is felröppen azzal kapcsolatosan, hogy Selymes Tibor után ki veszi át az élvonalból kiesett Kaposvár irányítását. Simon Antal is esélyes a posztra, mellette a sportnapilap információi szerint a Ferencvárosnál is dolgozó László Csaba, az előző szezonban még a PMFC együttesét irányító Márton Gábor, a Bp. Honvéd egykori olasz trénere Marco Rossi valamint Horváth Lajos, a Nagyberki és a Nagyatád korábbi edzője is esélyes. A sonline.hu kérdésére Dér Tamás elmondta, hogy ezek teljes mértékben valótlan információk.

Olvasói sztorik