NB II

Munkaterápia vagy bosszú?

Változott a játékosok munkarendje: reggel 7 órától délután 3-ig a pályán kell tartózkodniuk, és edzeni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hetek óta sejteni lehetett, hogy a komoly hagyományokkal rendelkező FC Tatabánya a szezon végén nem kerülheti el a kiesést az NB II-ből, de a 27. fordulóban az Ajka ellen, hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereség matematikailag is megpecsételte a csapat sorsát.

A klubot működtető városi önkormányzat menesztette Bozsik Péter vezetőedzőt, de a Rangadó.hu értesülése szerint nem csak így reagált a gyenge szereplésre, hanem úgy is, hogy munkaterápiára kötelezi a játékosokat. Csütörtök délelőtt kihirdették, hogy május 29-től változik a tatabányai labdarúgók munkarendje: reggel 7 órától délután 3-ig a pályán kell tartózkodniuk, és edzeni, ezt csak egy húszperces ebédszünettel szakíthatják félbe, ami egyébként nem tartozik bele a munkaidőbe.

A meghökkentő és merőben szokatlan intézkedésről szóló dokumentumot alá kellett írniuk a játékosoknak csütörtök délelőtt, ezzel hitelesítették, hogy tudomásul veszik az abban foglaltakat. Aki mentesülni szeretne a „kényszermunka” alól, annak lehetősége van a szerződésbontásra, de ezzel természetesen lemond az utolsó havi fizetéséről. És hogy mi lehet a munkarendváltás oka? Az illetékesek minden bizonnyal így szeretnék megakadályozni, hogy kiesett a csapat tagjai az utolsó egy hónapban elmenjenek próbajátékra, tehát más csapatnál eddzenek.

A gondok egyébként tavaly január elején kezdődtek a háttérben, amikor elvágták a klub felcsúti köldökzsinórját, tehát amikor a Mészáros Lőrinc (a Puskás Akadémia kuratóriumának elnöke, Felcsút polgármestere) és Jakab János nevével fémjelzett Mészáros&Mészáros Kft. nem támogatta tovább a tatabányai futballt.

Ennek ellenére tavaly még jó volt a csapat, amely kvalifikálta magát az egycsoportos NB II-be, és az a keret a mostani idényben is az élmezőnyhöz tartozott volna. Viszont tavaly nyáron számos labdarúgót nem tudtak, illetve nem akartak megtartani. Sokaknak lejárt a szerződésük, őket egyszerűen elengedték, mondván: az átszervezés miatt számos játékos felszabadul majd. Nagyjából csak azok maradtak, akiknek közel van Tatabánya, illetve érkezett 15 új futballista, a csapat viszont elindult a süllyesztő felé vezető úton.

Értesülésünk szerint az előző szezon előtt Kancz Csaba alpolgármester kijelentette, hogy a csapatnak nem szabad kiesnie a másodosztályból, ezért mindenkinek felajánlottak fejenként 300 ezer forint prémiumot a bennmaradás esetére. Mindez 20-22 ember füle hallatára történt, de akik elmentek tavaly nyáron távoztak, a mai napig kapták meg az összeget, és aki maradtak, azok is csak 150 ezret, tehát az eredetileg ígért pénz felét. A távozók a HLSZ-hez fordultak, a klub fizetési felszólítást kapott, a határidő letelt, és már a feljelentésig is eljutott az ügy.

Az anyagi furcsaságok egyébként is jellemzőek mostanság a tatabányai klubra, mert információnk szerint többen még mindig várják az áprilisi fizetésüket, sőt néhányan a márciusit is, de csúszások szinte folyamatosan voltak a szezon során, és a klub tíz-húsz-harmincezer forintos tételekkel törlesztett.

Természetesen megkerestük a klub ügyvezetőjét, valamint a város alpolgármesterét, ha reagálni kívánnak, az ő álláspontjukat is közreadjuk.

Olvasói sztorik