NB II

Gyirmóton is fejlesztik a stadiont

A győri önkormányzatnak 15 évig biztosítania kell a létesítmény üzemeltetését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar kormány a gyirmóti focicsapat sportlétesítmény-fejlesztését 600 millió forinttal támogatja az idei esztendőben – írja a kisalföld.hu.

Hivatalosan a támogató az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a támogatás kedvezményezettje pedig a győri önkormányzat. Utóbbi ténynek komoly jelentősége van. Első körben az irodai, szociális helyiségeket, öltözőket tartalmazó főépület újítják fel, második ütemben megépítik a centerpálya északkeleti (Ménfői úti) lelátóját, majd végül a tétmérkőzéseknek otthont adó pálya délnyugati lelátóját.

A támogatási összeg a második és harmadik ütem megvalósítására teremt lehetőséget; az első ütemet a Gyirmót FC Kft. saját beruházásában valósítja meg. A jogerős építési engedélyek rendelkezésre állnak.
A támogatás értelmében a győri önkormányzatnak a létesítmény sportcélú fenntartását, üzemeltetését 15 évig biztosítania kell.

Bár a gyirmóti focicsapat tulajdonosa, a Horváth-család megye egyik leggazdagabb famíliája, nem szabad elfelejteni, hogy egy másodosztályú labdarúgó egyesület fenntartása óriási összegeket emészt fel éves szinten. Azt pedig kijelenteni, hogy bármelyik másodosztályú magyar focicsapat biztosan a közvetlen élvonalban tud maradni az elkövetkező 15 évben – merész vállalás.

Olvasói sztorik