NB II

Ha Zalaegerszeg, akkor döntetlen

Az NB II 19. fordulójában: ZTE–Békéscsaba 0-0.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 19. forduló
Békéscsabai Előre 1912 SE – Zalaegerszegi ZTE FC 0-0
Békéscsaba, 600 néző. Játékvezető: Kovács J. Z.
Békéscsaba: Póser – Vozár, Balog Zs., Koszó, Juhász Gy. – Lucas (Viczián, 80.), Tölgyesi, Pozsár (Károly B., 63.), Leucuta – Prasler (Pantovics, 73.), Mosquera. Edző: Komjáti András
ZTE: Vlaszák – Bogunovics, Hajdú N., Simonfalvi (Horváth T., 33.), Preklet – Tanque (Bíró, 79.), Kovács G., Nagy Z., Sluka – Frizoni (Kocsis, 68.), Babati. Edző: Lendvai Miklós

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hetedik percben kezezés miatt szabadrúgást kapott a Békéscsaba 25 méterre a kaputól. A lövés után Prasler elé került a labda, de öt méterről centikkel mellé rúgta. A 24. percben Praslet passzát Mosquera tíz méterről a kapusba lőtte. Három perccel később Babati ígéretes lövése elment keresztbe a kapu előtt. A hajtós első játékrész után igazságos 0-0 volt az állás a szünetben. Hiába adódtak nagyobb helyzetek mindkét oldalon, egyik fél sem tudott élni velük.

A folytatásban is voltak beadások, szögletek, egy-egy lövés, de nagy helyzetek és gólok nem. A hazai csapat támadott többet, Vlaszák Gézának főleg a beíveléseknél kellett résen lennie. A hajrában végre megélénkült a játék: a 81. percben Tölgyesi középre tett labdája centikkel elgurult a kapu előtt, de egyik társa sem tudta elérni. A 84. percben egy kapu előtti kavarodás után Sluka lövése a kapufán csattant, a szöglet után pedig Balog Zsolt mentett a gólvonalról. A 88. percben Károly Bálint lövését védte bravúrral a ZTE kapusa.

Végül igazságos döntetlen született. Nem született gól, bár az utolsó néhány percben a ZTE többször is közel volt a győztes találathoz. A játék nagyon fizikális volt, ezáltal egyik csapat sem tudott igazán kibontakozni – tudósított az onlajnok.com.

A zalaiak egymás után a harmadik döntetlenjüket játszották az NB II-ben. A csabaiak rossz hazai sorozata is folytatódott, hiszen eddig tíz bajnoki meccset játszottak odahaza a mostani szezonban, de csak hármat tudtak megnyerni.

– A tartalékos csapatok meccse leginkább mezőnyjátékot hozott, egyik sem tudott a másik fölé kerekedni. Adódott lehetőség mindkét oldalon, de a színvonal nem volt valami magas – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba korábbi kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője. – Lehetne a támadókra hivatkozni, de őket helyzetbe kell hozni, tehát a középpályások szerepe is kérdéseket vet fel. A négy-négy-kettes hadrendben nem várható el a csatároktól, hogy szerezzék meg a labdát, és rúgják is be. Sajnos nagy hibaszázalékkal játszott a csapat a középpályán, és mire odakerül a centerhez a labda, már nagyon nehéz vele mit kezdeni. Kevés olyan játékos van, aki ziccerhelyzetbe tudja hozni csatárokat.

A további program

Március 16. vasárnap

15 óra: Kisvárda FC – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC

15 óra: Szigetszentmiklósi TK-Erima – Gyirmót FC

15 óra: Kozármisleny FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

15 óra: FC Ajka – Soproni VSE-GYSEV

15 óra: Dunaújváros PASE – Ceglédi VSE

17 óra: Vasas FC – Nyíregyháza Spartacus

Pénteken játszották

Tatabánya FC – FGSZ Siófok 0-1 (0-0)

Olvasói sztorik