NB II

Két rangadó péntek délután

Az NB II-ben is kimarad a szombati játéknap; a Siófok újabb lépést tehet az élvonal felé.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztályban sem rendezhetnek mérkőzéseket március 15-én, ezért két találkozóra pénteken, további hatra pedig vasárnap kerül sor. A feljutásra pályázó trió tagjai közül a papírforma szerint a harmadik helyen álló Siófoknak lesz a legkönnyebb dolga, hiszen a 19. forduló nyitómeccsén, a televízió nyilvánossága előtt a kiesőhelyen álló Tatabánys otthonában lép pályára.

A Békéscsaba is pénteken lép pályára, méghozzá az ugyancsak a középmezőnyhöz tartozó Zalaegerszeg ellen. A viharsarkiak edzője azt várja, hogy csapata javít a hazai mérlegen.

– Úgy tűnik, hogy a ZTE-nél a télen jelentkező gondok összekovácsolták a csapatot, legutóbb a második helyezett Dunaújváros ellen értek el döntetlent. Az NB II-ben kiegyensúlyozott a mezőny, bárki bárhol nyerhet. Nagy csatára számítok, amelyben szeretnénk itthon tartani a három pontot – mondta a beol.hu oldalon Komjáti András.

A nagy távolság és a sérültek miatt nem volt jó hangulatban az elutazás előtt a ZTE vezetőedzője.

– Nem vagyunk sokan és a csapat gerincéből most három ember esett ki – állapította meg keserűen Lendvai Miklós a zaol.hu oldalon. – Persze, meg kell oldanunk ezt a helyzetet is. Nehéz mérkőzés vár ránk Békéscsabán, hiszen hasonló erősségű együttes lesz a vendéglátónk. Azt kell tennünk, ami ebben a helyzetben a legcélravezetőbb. A saját futballunkra kell törekednünk, de nagyon fegyelmezettnek és szervezettnek kell lennünk. Abszolút háromesélyes ez a csata, s arra kell törekednünk, hogy az adódó helyzeteinket a lehető legjobban használjuk ki, mert csak ebben az esetben lesz esélyünk pontot vagy pontokat szerezni.

A békéscsabaiak közül a sérült Bagi István, Tolmbaye és Király Patrik sérüléssel bajlódik, Albert István sárga lapok miatt pihen. A zalaiaknál újabb alapemberek dőltek ki a sorból: Vittman Ádám térdében a belső szalagok részlegesen elszakadtak, Denis Grbics combközelítő-izom húzódást szenvedett, Holdampf Gergőt pedig vírus döntötte le a lábáról.

NB II, 19. forduló

Március 14. péntek

14.30: Tatabánya FC – FGSZ Siófok (TV: Duna)

15 óra: Békéscsaba 1912 Előre FC –Zalaegerszegi TE FC

Március 16. vasárnap

15 óra: Kisvárda FC – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC

15 óra: Szigetszentmiklósi TK-Erima – Gyirmót FC

15 óra: Kozármisleny FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

15 óra: FC Ajka – Soproni VSE-GYSEV

15 óra: Dunaújváros PASE – Ceglédi VSE

17 óra: Vasas FC – Nyíregyháza Spartacus

Olvasói sztorik