NB II

Hatos erősítés Tatabányán

Véget értek a keret megerősítését szolgáló egyeztetések, tárgyalások az NB II-es klubnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Számos próbajátékos szerepelt a felkészülés első felében a Tatabánya csapatánál, és még többen voltak azok, akiknek a neve felvetődött lehetséges érkezőként. Miután a szakmai és anyagi megbeszélések is sikerrel lezajlottak, hat játékos igazolt a csapathoz.

A 29 éves középpályás, Czanik Károly már az ősz nagy részét is Tatabányán töltötte, és miután decemberben megkapta a magyar állampolgárságot, minden akadály elhárult a szerződtetése elől. Korábban Győrben, Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon, Gyirmóton és Ajkán szerepelt, ezúttal másfél éves szerződést kötött.

A második érkező Papizsanszkij Artur, aki Kijevben született, de magyar állampolgársággal is rendelkezik. A 26 éves belsővédő számos klubnál megfordult már külföldön és itthon egyaránt. Játszott a brazil América, az olasz Melfi és a spanyol Deportivo B csapatában is, itthon a Vasas, a Videoton, legutóbb pedig a Szolnok játékosa volt. A kitűnő fizikai adottságokkal rendelkező, jól fejelő védő 2015 júniusáig írt alá.

Nyíregyházán kezdte a pályafutását a 21 éves csatár, Batizi-Pócsi Balázs, majd az MTK csapatához került, és az utánpótlás-válogatottban is megfordult. Tatabányára a szezon végéig kötelezte el magát.

Visszatért a csapathoz az Újpest nevelésű Hullám Attila, aki 2007 tavaszán kölcsönben már szerepelt Tatabányán. A 27 éves támadó középpályás azóta megjárta a többi közt a Sopron, a Szolnok, a Szigetszentmiklós, a Kecskemét és a Paks csapatát is. Remek szabadrúgáslövő, aki közel hatvan NB I-es mérkőzésen lépett pályára. Fél plusz egyéves szerződést között.

Szintén a középpályát erősíti Birtalan Botond. Az 1989-es születésű, a középpálya szinte bármely részén bevethető játékos korábban Sopronban, Kecskeméten, Kozármislenyben és Debrecenben szerepelt, illetve Romániában is játszott. Az őszi idényt Dunaújvárosban töltötte. Az élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező gólerős középpályás másfél éves szerződést írt alá Tatabányára.

A 2009-ben U20-as világbajnokságon bronzérmes magyar válogatott balhátvédje, Zámbó Bence is érkezett. Ő Győrben nevelkedett, a Diósgyőr, az MTK, legutóbb pedig a Kaposvár játékosa volt. Összesen közel ötven 0 NB I-es mérkőzés van a háta mögött. A szezon végéig írt alá.

A klub honlapján Veér Zoltán ügyvezető elmondta, hogy az érkezők mellett távozók is lesznek, de ebben az ügyben még zajlanak az egyeztetések, a jövő hét elején véglegesen lezárják a játékoskeret átalakítását.

Olvasói sztorik