NB II

Sok még a pontatlanság

Szerdán újabb erőpróba várt a Tatabányára, de a Puskás Akadémia U21-csapata ellen is vereség lett a vége...
Felkészülési mérkőzés
Tatabánya FC – Puskás Akadémia U21 1-2 (1-1)
Tatabánya
Tatabánya 1. félidő: Dombai – Almási, Papizsanszkij, Szamosszegi, Zámbó – Bozsik J., Hullám, Birtalan – Beszterczei, Weitner, Batizi-Pócsi. 2. félidő: Farkasdi – Fenyvesi, Szűcs, Ludánszki, Radnai – Kovács I., Gyürki, Kis – Czanik, Szabó R., Puskás. Edző: Bozsik Péter
Gólszerzők: Papizsanszkij (45.), illetve Hahn (36.), Vallejos (tizenegyesből 86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hétfői és keddi intenzív edzésmunka után szerdán felkészülési meccs várt a tatabányai labdarúgókra a Puskás Akadémia U21-es csapata ellen. A játékosokon látszott, hogy most van a felkészülési időszak csúcsterhelése, sok pontatlanság nehezítette az első 45 percet.

Labdavesztés után agresszív visszatámadással próbálkozott az NB II-es csapat, ennek köszönhetően az ellenfél ritkán került Dombai András kapujának közelébe. Támadásban hiányzott a pontosság, kevés lövés és helyzet alakult ki. A szombati meccsekhez hasonlóan a 35. perc környékén ajándékoztak egy gólt az ellenfélnek a tatabányaiak, saját bedobásuk után veszítettek labdát a térfelük közepén, ebből indítottak a felcsútiak. Megélénkült a félidő vége, és Hullám Attila szöglete után Papizsanszkij Artur fejelt a kapuba, ezzel kialakítva az 1-1-es eredményt.

A második játékrészben a hazaiak hibaszázaléka nem csökkent, és az erős szél is az ellenfelet támogatta. Ritkán sikerült veszélyesen a védelem mögé kerülnie a Tatabányának, csak a pontrúgások okoztak veszélyt a kapu előtt. A 86. percben egy kirúgást röviden csúsztattak haza a védővonalból, a labdára lecsapott az ellenfél, és a kimozduló Farkasdi felett átemelte a labdát, ami fölé ment. Az átemelést követően Makrai és a kapus ütközött, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit a spanyol Vallejos értékesítette, pedig Farkasdi jól érezte az oldalt, de az erősen lőtt labdára nem ért le (1-2).

A felkészülési időszak legmegterhelőbb szakaszában van a tatabányai keret, ezzel együtt túl nagy hibaszázalékkal futballoztak a játékosok, Bozsik Péter vezetőedző több alkalommal is erélyesen hangot adott nemtetszésének. A jövő héttől a hangsúly fokozatosan a frissítésre és a taktikai elemek gyakorlására helyeződik. A keret összetétele a jövő hét elején véglegessé válik – írja a klub honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik