NB II

Ferenczi nyitotta a gólok sorát

A Vasas 4-1-re győzött a Soroksár elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Vasas FC – Soroksár SC 4-1 (2-0)
Fáy utca
Vasas: Németh G. – Pál D., Izing, Tamás, Piller – Nagy T., Vida, Berecz – Cseke, Ferenczi, Szedlár. Cserék: Orbán S., Marcsek, Turi D., Madarász, Nagyházi, Kiss R., Menyhárt, Ádám M., Katona M. Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Ferenczi (37.), Szedlár (44.), Ádám M. (50., 55.), illetve Kincses (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nagy havazás ellenére megrendezték a Vasas és az NB III Közép-csoportjában listavezető Soroksár meccsét, bár a műfüves pálya hosszanti csíkokban kicsit havas volt. Remili Mohamed és Görgényi Dávid kisebb sípcsontsérülés miatt kihagyták a mérkőzést.

A 16. percben Berecz vezette a labdát a Soroksár térfelének közepétől, majd 17 méterről lőtt, ám az irreális talajon nem tudott eléggé rádőlni, így a labda a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Sűrűn esett a hó, a műfű fagyott, havas volt, ezért a játékosok sokat csúszkáltak.

A 31. percben Berecz szöglete veszélyesen csavarodott a tizenegyes-pont magasságában, de a felugró játékosok közül egy soroksári védő fejéről ismét szögletre csúszott a labda. Két perccel később Márkus Tibor kiugrott a hazai védők között a leshatáron, ám Tamás Lászlótól szorongatva tíz méterről a kapu fölé lőtt.

A 37. percben Ferenczi kapott kiváló labdát a tizenhatos előterében, két védő között kiugrott, és tíz méterről a kifutó kapus mellett laposan a hálóba lőtt (1-0). A 44. percben Nagy Tamás kiváló passzal hozta helyzetbe Szedlárt, aki két lépés után a kimozduló kapus mellett a kapuba passzolta a labdát (2-0).

A szünet után Katona Máté beadása kipattant a védőkről, Ádám Martin rácsapott a labdára, és nyolc méterről a kapus mellett begurította a hálóba (3-0). Az 55. percben Marcsek Ákos az alapvonalról beívelte a labdát, Ádám Martin pedig a kapufához közel a hálóba fejelte (4-0).

A 75. percben két óriási helyzetet is kihagyott a Vasas: előbb Katona Máté beadását Ádám Martin puskázta el, majd ugyanabban a támadásban Ádám Martin tíz méterről leadott lövését szögletre ütötte a kapus. A meccs utolsó percben szépített a Soroksár: a kapu előtt pattogó labdát Kincses nyolc méterről lőtte a hálóba (4-1) – tudósít a Vasas FC Facebook-oldala.

Olvasói sztorik