NB II

Aki mesterhármast lőtt a Fradinak

A Ferencváros ellen triplázó Petneházi Márk az első osztályú lehetőség miatt választotta a DPASE csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-ben második helyezett Dunaújváros szerdán a Ferencváros ellen játszott felkészülési mérkőzést a Népligetben. A találkozó 3-3-as döntetlennel zárult. A DPASE mindhárom találatát a nemrég igazolt Petneházi Márk szerezte, aki Mezőkövesdről tette át a székhelyét. A Rangadó.hu megkeresésére a 25 éves támadó középpályás elmondta, hogy érezte magát a pályán a Fradi ellen, és arról is beszélt, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem rúgták ki a borsodiaktól, hanem ő kérte a szerződése felbontását, mert kevés játéklehetőséget kapott.

– Nagyon jól éreztem magam. Örülök, hogy jól megy a csapatnak a játék, és remélem, a következő félévben ez így is fog maradni. Szerintem nagyon jó úton halad a gárda, és én is, ez örömmel tölt el – mondta Petneházi Márk.

A Dunaújváros jelenleg feljutóhelyen áll az NB II-ben, és a téli átigazolások is azt mutatják, hogy komoly céljai vannak a klubnak, mivel Petneházi mellett a másodosztály elmúlt két szezonjának keleti gólkirályát, Urbin Péter is szerződtették.

– Én is így látom. A vezetőség elég tudatosan építi a csapatot. Az elsődleges célunk, hogy megtartsuk a második helyet, és felkerüljünk az első osztályba, de nem mondtunk még le arról sem, hogy megnyerjük a bajnokságot – folytatta Petneházi.

A 25 éves középpályást az átigazolási időszakban több klubbal is szóba hozták, a dunaújvárosiak érdeklődésén kívül a Tatabányáról lehetett még olvasni.

– Több klub is megkeresett, de a sajtóban elsősorban a Tatabánya érdeklődéséről írtak. Azért szerződtem végül a Dunaújvárosba, mert újra az NB I-ben szeretnék futballozni, és a klub vezetői komoly koncepciót vázoltak fel, és ez nagyon szimpatikus volt a jövőre nézve.

Az orosházi Pertneházi Márk korábban Zalaegerszegen, Nyíregyházán és Mezőkövesden is futballozott, de egyik helyen sem sikerült gyökeret eresztenie.

– Mindig hosszútávra tervezek, de sajnos az utóbbi időben így jöttek össze a dolgok. Sokszor akadnak olyan tényezők, ami miatt távoznom kell egy csapattól – magyarázta Petneházi. – Sok helyen azt írták, hogy engem kirúgtak Mezőkövesdről, de igazából én kértem a szerződésem felbontását, mert az őszi szezon második részében kevés játéklehetőséget kaptam, és úgy láttam a dolgok állását, hogy ez nem fog változni. Most Dunaújvárosban minden rendben. Szeretnék jól játszani, és minél több góllal segíteni a csapatot. A legfőbb cél, hogy feljussunk az NB I-be. Természetesen örülök, ha ehhez gólokkal tudok hozzájárulni.

Olvasói sztorik