NB II

Portugál edző Kozármislenyben

Eduardo Almeida személyében első alkalommal lesz külföldi vezetőedzője az NB II-es csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 35 éves portugál tréner pro licences képesítéssel rendelkezik. Edzőként végigjárta a ranglétrát, hiszen utánpótlás-edzőként, másodedzőként és vezetőedzőként is tevékenykedett eddigi pályafutása során. Hazájában dolgozott U17-es és U19-es csapatok mellett, mindezt a nagy múltú Benfica utánpótlásában. Legutóbbi klubja a malajziai első osztályban szereplő PBSK Terangganu, amelyet vezetőedzőként irányított.

A fiatal tréner szeretett volna visszatérni Európába és a hazájához közelebb munkát vállalni, főképp azért, mert kilenc hónapos gyermeke mellett a Malajzia és Portugália közötti távolság áthidalása nehézséget okozott.

Feleki Attila klubtulajdonos elmondta, hogy féléves szerződést kötöttek Eduardo Almeidaval, akinek a feladata, hogy benntartsa a sereghajtó Kozármislenyt az NB II-ben.

– A legmagasabb edzői képesítéssel rendelkező, profi edző érkezik Kozármislenybe, egy nálunk lényegesen magasabban jegyzett futballkultúrából – idézi a klub honlapja Feleki Attilát. – Sok vita van hazánkban a külföldi edzők szükségességéről, de az a csapat, ahol négy fiatal edző is kezdte a pályafutását, és lett később első osztályú tréner, talán nem tartozik most magyarázattal, ezt tartottam a legjobb döntésnek. Eduardóval elbeszélgettünk a lehetőségekről és a célokról, eközben pedig megerősödött bennünk a korábban róla kapott pozitív kép. Nagyon motivált, és mi is eltökéltek vagyunk! A játékospiacon ugyancsak komoly erősítések várhatóak, hiszen céljaink eléréséhez a játékoskeretet is meg kell erősíteni, amire már vannak jelöltjeink.

Az új tréner január 5-én érkezik Kozármislenybe, a téli felkészülés pedig január 7-én kezdődik.

Olvasói sztorik