NB II

Könnyed hazai siker

Az NB II 16. fordulójában: Sopron–Kisvárda 3-1.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 16. forduló
Soproni VSE-GYSEV – Kisvárda SE 3-1 (0-0)
Sopron, 1000 néző. Játékvezető: Szilasi
SVSE: Halasi – Fazekas, Sifter, Baranyai, Pados – Varga G., Nyilasi B. (Némteh L., 61.) – Deme, Gaál, Szabó L. (Pető, 71.) – Erdélyi (Czár, 66.). Edző: Supka Attila
Kisvárda: Nacsa – Farkas M., Oláh D., Molnár R., Hegedűs T. – Kornutyak, Nagy B., Miskolczi, Fodor A. – Pavlov (Kapacina, 57.), Bouard. Edző: Révész Attila
Gólszerzők: Erdélyi (49.), Gaál (52.), Sifter (58.), illetve Hegedűs (73.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A negyedik percben veszélyeztetett először a hazai csapat. Szabó szögletét Nyilasi fejelte kapura, de Nacsa parádésan hárított. A 12. percben ismét a kisvárdai kapusnak, Nacsának akadt dolga. Szabó beadása élesen kanyarodott a kapu felé, de a vendégek hálóőre tisztázni tudott.

A 19. percben Varga szögletét Nacsa öklözte ki, majd a kipattanót a soproni Szabó küldte vissza, de lövése elkerülte a kaput. A 21. percben megfogyatkozott a Kisvárda. A pálya közepén a soproni Varga tartott rá Nagy lábára. A hazai futballista sárgalapos figyelmeztetésben részesült, de a kisvárdai Nagy dühében megütötte az SVSE játékosát, így mehetett zuhanyozni.

A Sopron mindent megtett az első félidőben, hogy gólra váltsa emberelőnyét. A 33. percben Nyilasi lőtt 20 méterről, de a tekerése pár centivel kerülte a kaput. A 39. percben egy kontrából veszélyt teremtett a Kisvárda. Nagy tíz méterről tüzelt, Halasi nem tudta fogni a lövést, így a kipattanót Bouard a kapuba juttatta, de Szilasi Szabolcs játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt.

Az első félidőben már a kiállítása előtt is érett a hazaiak vezetése, de a Kisvárda Nacsa jóvoltából még a mérkőzésben tudott maradni.

A második játékrész elején a Sopron gólra váltotta az emberelőnyét. A 49. percben Fazekas beadására Erdélyi László érkezett, aki két méterről a rövid alsóba fejelt (1-0). Három perc múlva tovább növelte előnyét a hazai csapat. Gaál Bálint húsz méterről tekert a bal felső sarokba (2-0). Az 58. percben végleg eldöntötte a mérkőzést a Soproni VSE. Varga beadását Sifter sarokkal juttatta a hálóba. (3-0)

A 73. percben szépített a Kisvárda. Hegedűs Tibor szabadrúgása pattant meg a sorfalon, így az irányt változtató lövést Halasi nem tudta hárítani. (3-1). A fennmaradó játékidőben a Kisvárda mindent megtett, hogy felzárkózzon, de emberhátrányban erre nem sok esélye volt. A soproni csapat a második félidőben kilenc perc alatt rövidre zárta a találkozót és megérdemelt győzelmet aratott – tudósított az onlajnok.com.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Varga Alfréd, az SVSE korábbi szakosztályvezetője értékelte:

Ideális időben játszhattak a csapatok, és a pálya talaja is elfogadható volt. Eleinte mezőnyjátékkal teltek a percek, majd a huszadik percben egy soproni szabálytalanságot az ellenfél játékosa csúnyán megtorolt, ezért kiállították. Az első félidőben még nem mutatkozott meg gólokban az emberelőny, de a soproniak rendszerint ott voltak ellenfelük térfelén. A második felvonásban egyértelműen érvényesült a létszámkülönbség, szép gólokat rúgott az SVSE, és a meccs összképe alapján teljesen megérdemelt a győzelme.

Látni lehetett, hogy a Kisvárda nem úgy érkezett, hogy sok gólt rúg, és emberhátrányban még inkább változtattak a taktikájukon. Volt egy meg nem adott góljuk, amely valóban lesről született. A soproniak jól indultak a bajnokságban, de az őszi szezon közepén volt egy hullámvölgyük, amelyből azonban nagyon jól kijöttek. Hat mérkőzés óta nem vesztettek, ezalatt tizenöt pontot szereztek. Akik kételkedtek sok mindenben, némileg megnyugodhatnak, ha ránéznek a tabellára. A reális cél továbbra is a bennmaradás lehet, amihez minden adott, a táblázaton elfoglalt helyezés is.

Olvasói sztorik