NB II

A soroksáriak elnézést kértek

A fővárosi klub elnökének bocsánatkérése miatt a gyulaiak részéről nem lesznek jogi következményei a románozós-magyarozós esetnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága három hónapra eltiltotta Varga Attilát, az NB III-as Soroksár edzőjét, mert a Gyula elleni mérkőzésen – a hivatalos indoklás szerint – becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsított, amikor több alkalommal is sértő, az ellenfél román edzőjét és játékosait ócsároló bekiabálásokkal zavarta meg a meccset, ezért a játékvezető a kispadról elküldte. A témával bővebben foglalkoztunk a november 14-én megjelent cikkünkben. Az indulatok azóta sem csitultak az esettel kapcsolatban, mindkét klub közleményben fogalmazta meg álláspontját.

A Soroksár SC közleménye szerint Varga Attila a gyulai kispadtól érkező provokációnak felülve tette, amit tett.

A soroksári közlemény:

Elnézést kérünk!

Két hét telt el a Soroksár–Gyula NB III-as mérkőzés óta. Ezen a mérkőzésen a Soroksár edzőjét a játékvezető kiállította. A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi döntése alapján a vezetőedző három hónapos eltiltást kapott. Utána nyilatkozatok és más megnyilvánulások láttak napvilágot különböző sajtóorgánumokban. Eddig a száraz tények.

Ezen a mérkőzésen olyan dolgok történtek, amelyek nemhogy sportpályán, de az élet más területén sem történhetnek meg. Gondolok itt elsősorban a vezetőedzőnk megnyilvánulására. Olyan szavakat használt, amely szóhasználatért bizony fegyelmi jár. Meg is kapta, elfogadta, és tanult belőle.

Viszont nem mehetünk el szó nélkül az előzmények mellett sem. Az edzőnk a gyulai kispadtól érkező provokációnak felülve tette, amit tett.

Nem kívánok a szavakon lovagolni, de az a bizonyos helyzet állt elő, amikor valaki visszaüt, és megtorlásban részesül. Ismételtem szeretném leszögezni, hogy jogos megtorlásban. Aki ezt a pályát választja, annak tisztában kell lennie, hogy mit kell elviselnie, meddig kell, hogy tartson a tűrőképessége.

Nézői bekiabálásokra, és az ellenfél kispadjától jövő, nem éppen sportszerű megjegyzésekre sem nyilvánulhat meg hasonlóan senki. Az már az érem másik oldala, hogy jogosan lehet elvárni minden sportszakembertől a sportszerű magatartást. Egyformán, MINDENKITŐL. Aki ez ellen vét, az viselje, viselnie kellene a következményeket. Tudom, hogy az életben adódnak különös helyzetek. Ez is az volt. Mi, és az edzőnk is nagyon sokat tanultunk a dologból. Bízom benne, hogy NEM CSAK Ő gondolkozik el ezen az eseten.

A Soroksár vezetői nevében elnézést kérünk mindenkitől, akit a vezetőedzőnk illetlen szavai megbántottak. Ilyen szavaknak nincs helyük a futballpályán!

Mindent megteszünk, hogy még csak hasonló eset se történjen meg a jövőben.

Mivel Soroksáron a továbbiakban csak és kizárólag a focival kívánunk foglalkozni, így mindenki megnyugvására, részünkről véglegesen lezártnak tekintjük az ügyet.

Hajrá Gyula, Hajrá Soroksár!

Sporttársi üdvözlettel,

Farkas Kálmán

A Soroksár SC ügyvezetője

A Gyulai Termál FC közleménye rágalomnak nevezi a soroksári edző szavait, de a fővárosi klub elnökének bocsánatkérése miatt nem lesznek jogi következményei az esetnek.

A gyulai közlemény:

A Rangadó.hu honlapon 2013. 11. 14-én 18 óra 59 perckor megjelent egy cikk a következő címen: „Rohadék magyarok – ebből lett a balhé”, amelyben Varga Attila a Soroksár SC vezetőedzője Popovics Pálról, a Gyulai Termál FC vezetőedzőjéről a következőket nyilatkozza:

Állítása szerint az edzőnk a következő kijelentést tette: „Ti hülye, kis rohadt magyarok, nektek nem való a kemény, férfias játék, menjetek el sakkozni, mert ti magyarok nem vagytok kemény emberek! Arra vagyok jók, hogy simogassanak titeket!”

Varga Attila azt is mondja a cikkben, hogy ezt az állítását hanganyaggal is tudja bizonyítani.

Ezen cikk megjelenése óta eltelt majdnem két hét, és kérésünk ellenére sem került napvilágra az állítólagos bizonyíték. A tények szerint edzőnk ilyen kijelentést nem tett. Viszont Varga Attila – mint ahogy az MLSZ határozatából is kiderül – az ominózus Soroksár–Gyula mérkőzésen becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsított, amikor több alkalommal is sértő, rasszista, a származása miatt az ellenfél edzőjét és játékosait ócsárló bekiabálásokkal zavarta meg a meccset. Erről a mérkőzésen készült jegyzőkönyv is tanúskodik. Majd ezután ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, az általa is nyomdafestéket nem tűrőnek minősített kijelentések miatt a fent említett cikkben a Gyulai Termál FC edzőjére – aki magyar állampolgársággal is rendelkezik – próbálja hárítani a saját felelősségét, valótlanságok megfogalmazásával.

Rágalmainak jogi következményei is lehetnének. Mivel azonban a Soroksár SC ügyvezetője – Farkas Kálmán – az ő nevében is a nyilvánosság előtt elnézést kért, és ígéretet tett arra, hogy a továbbiakban tartózkodnak a hasonló esetek előfordulásától, illetve vezetőedzőjük tanult az esetből, így az ügyet a magunk részéről lezártnak tekintjük.

Sporttársi üdvözlettel,

Galbács Mihály

GYTFC elnök

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik