NB II

A soroksáriak elnézést kértek

Rangadó
Rangadó

2013. 11. 30. 08:25

A fővárosi klub elnökének bocsánatkérése miatt a gyulaiak részéről nem lesznek jogi következményei a románozós-magyarozós esetnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága három hónapra eltiltotta Varga Attilát, az NB III-as Soroksár edzőjét, mert a Gyula elleni mérkőzésen – a hivatalos indoklás szerint – becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsított, amikor több alkalommal is sértő, az ellenfél román edzőjét és játékosait ócsároló bekiabálásokkal zavarta meg a meccset, ezért a játékvezető a kispadról elküldte. A témával bővebben foglalkoztunk a november 14-én megjelent cikkünkben. Az indulatok azóta sem csitultak az esettel kapcsolatban, mindkét klub közleményben fogalmazta meg álláspontját.

A Soroksár SC közleménye szerint Varga Attila a gyulai kispadtól érkező provokációnak felülve tette, amit tett.

A soroksári közlemény:

Elnézést kérünk!

Két hét telt el a Soroksár–Gyula NB III-as mérkőzés óta. Ezen a mérkőzésen a Soroksár edzőjét a játékvezető kiállította. A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi döntése alapján a vezetőedző három hónapos eltiltást kapott. Utána nyilatkozatok és más megnyilvánulások láttak napvilágot különböző sajtóorgánumokban. Eddig a száraz tények.

Ezen a mérkőzésen olyan dolgok történtek, amelyek nemhogy sportpályán, de az élet más területén sem történhetnek meg. Gondolok itt elsősorban a vezetőedzőnk megnyilvánulására. Olyan szavakat használt, amely szóhasználatért bizony fegyelmi jár. Meg is kapta, elfogadta, és tanult belőle.

Viszont nem mehetünk el szó nélkül az előzmények mellett sem. Az edzőnk a gyulai kispadtól érkező provokációnak felülve tette, amit tett.

Nem kívánok a szavakon lovagolni, de az a bizonyos helyzet állt elő, amikor valaki visszaüt, és megtorlásban részesül. Ismételtem szeretném leszögezni, hogy jogos megtorlásban. Aki ezt a pályát választja, annak tisztában kell lennie, hogy mit kell elviselnie, meddig kell, hogy tartson a tűrőképessége.

Nézői bekiabálásokra, és az ellenfél kispadjától jövő, nem éppen sportszerű megjegyzésekre sem nyilvánulhat meg hasonlóan senki. Az már az érem másik oldala, hogy jogosan lehet elvárni minden sportszakembertől a sportszerű magatartást. Egyformán, MINDENKITŐL. Aki ez ellen vét, az viselje, viselnie kellene a következményeket. Tudom, hogy az életben adódnak különös helyzetek. Ez is az volt. Mi, és az edzőnk is nagyon sokat tanultunk a dologból. Bízom benne, hogy NEM CSAK Ő gondolkozik el ezen az eseten.

A Soroksár vezetői nevében elnézést kérünk mindenkitől, akit a vezetőedzőnk illetlen szavai megbántottak. Ilyen szavaknak nincs helyük a futballpályán!

Mindent megteszünk, hogy még csak hasonló eset se történjen meg a jövőben.

Mivel Soroksáron a továbbiakban csak és kizárólag a focival kívánunk foglalkozni, így mindenki megnyugvására, részünkről véglegesen lezártnak tekintjük az ügyet.

Hajrá Gyula, Hajrá Soroksár!

Sporttársi üdvözlettel,

Farkas Kálmán

A Soroksár SC ügyvezetője

A Gyulai Termál FC közleménye rágalomnak nevezi a soroksári edző szavait, de a fővárosi klub elnökének bocsánatkérése miatt nem lesznek jogi következményei az esetnek.

A gyulai közlemény:

A Rangadó.hu honlapon 2013. 11. 14-én 18 óra 59 perckor megjelent egy cikk a következő címen: „Rohadék magyarok – ebből lett a balhé”, amelyben Varga Attila a Soroksár SC vezetőedzője Popovics Pálról, a Gyulai Termál FC vezetőedzőjéről a következőket nyilatkozza:

Állítása szerint az edzőnk a következő kijelentést tette: „Ti hülye, kis rohadt magyarok, nektek nem való a kemény, férfias játék, menjetek el sakkozni, mert ti magyarok nem vagytok kemény emberek! Arra vagyok jók, hogy simogassanak titeket!”

Varga Attila azt is mondja a cikkben, hogy ezt az állítását hanganyaggal is tudja bizonyítani.

Ezen cikk megjelenése óta eltelt majdnem két hét, és kérésünk ellenére sem került napvilágra az állítólagos bizonyíték. A tények szerint edzőnk ilyen kijelentést nem tett. Viszont Varga Attila – mint ahogy az MLSZ határozatából is kiderül – az ominózus Soroksár–Gyula mérkőzésen becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsított, amikor több alkalommal is sértő, rasszista, a származása miatt az ellenfél edzőjét és játékosait ócsárló bekiabálásokkal zavarta meg a meccset. Erről a mérkőzésen készült jegyzőkönyv is tanúskodik. Majd ezután ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, az általa is nyomdafestéket nem tűrőnek minősített kijelentések miatt a fent említett cikkben a Gyulai Termál FC edzőjére – aki magyar állampolgársággal is rendelkezik – próbálja hárítani a saját felelősségét, valótlanságok megfogalmazásával.

Rágalmainak jogi következményei is lehetnének. Mivel azonban a Soroksár SC ügyvezetője – Farkas Kálmán – az ő nevében is a nyilvánosság előtt elnézést kért, és ígéretet tett arra, hogy a továbbiakban tartózkodnak a hasonló esetek előfordulásától, illetve vezetőedzőjük tanult az esetből, így az ügyet a magunk részéről lezártnak tekintjük.

Sporttársi üdvözlettel,

Galbács Mihály

GYTFC elnök

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish League football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 18, 2018. / AFP PHOTO / Pau Barrena
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.