NB II

Ami jár, az nem járt

A Siófok 1-1-es döntetlent játszott Zalaegerszegen az NB II 13. fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 13. forduló
Zalaegerszegi TE FC – FGSZ Siófok 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 2000 néző. Játékvezető: Varga L.
ZTE: Jahics – Preklet, Nánási (Máté I P., 68.), Bogunovics, Nagy Z. (Kovács G., a szünetben) – Simonfalvi, Hajdú N. – Babati, Grbics, Frizoni (Kulcsár K., 55.) – D. Pavicsevics. Edző: Lendvai Miklós
Siófok: Tajti – Tímár K., Futó, Gárdos (Nagy D., 76.), Papp M. – Vass M., Pécseli (Kiss Zs., 67.) – Papp Sz., Fülöp N., Pál A. (Mokánszki, 70.) – Novák A. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: D. Pavicsevics (tizenegyesből 40.), illetve Papp Sz. (18.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A siófokiaknál Dajics sérülés miatt nem vállalta a játékot, Tímár Krisztián azonban visszatért a védelembe. A hazaiaktól Marián Sluka hiányzott betegség miatt.

A kezdés után azonnal fölénybe került a ZTE. A harmadik percben elképesztő szerencsével úszta meg a gólt a vendégcsapat: Grbics szabadrúgása a keresztlécről kipattant, a hazaiak kétszer is ismételtek, de közvetlen közelről sem tudtak a hálóba találni. A folytatásban Babati bombáját védte Tajti Norbert. A folytatásban maradt a zalai fölény, de ez helyzetekben már nem mutatkozott meg, csak a labdabirtoklásban.

A 16. percben Pavicsevics fejelt a kapu fölé. A másik oldalon Bogunovics elcsúszott a tizenhatoson belül, de az érkező Gárdos András nem tudott ziccerbe kerülni. A 18. percben Pál András beadását Papp Szilárd fejelte a hálóba (0-1). A siófokiak a gól után szigorítottak a védekezésükön, próbálták távol tartani a kapujuktól a hazaiakat.

A 33. percben Nagy Zoltán bokszolta arrébb a labdát a tizenhatoson belül, a kapu előtt, de a játékvezető nem adta meg a teljesen egyértelmű büntetőt. Öt perccel később Papp Máté lövését védte Jahics kapus. A negyvenedik percben Babati a földre került a tizenhatoson belül, pedig Pécseli hozzá sem ért, a bíró mégis büntetőt ítélt, amit Pavicsevics a hálóba lőtt (1-1). A szünet előtt Pavicsevics fejelt a kapu fölé egy szabadrúgás után.

A 49. percben Babati távoli lövése zúgott el a kapufa mellett. A második félidőben alaposan visszaesett a meccs színvonala. Mindkét oldalon voltak lehetőségek, de ziccereket nem tudtak kidolgozni a csapatok. A 75. percben Gárdos távoli lövését védte Jahics. Két perccel később kihagyta a meccslabdát a Siófok: Papp Máté beadását a kapus éppen Mokánszki elé ütötte, aki azonban a kapu fölé bombázott.

A hajrában is támadásban maradtak a siófokiak, de nem tudtak gólt szerezni. Maradt az 1-1, amellyel egyik csapat sem lehet elégedett. A látottak alapján igazságos a döntetlen, a végeredmény mégis a hazaiaknak kedvez, hiszen a siófokiak nem kaptak meg egy jogos büntetőt, a zalaiak viszont megkaptak egy jogtalant…

– NB II-es szinten nagyon jó iramú mérkőzés volt. Láttam már ennél rosszabb élvonalbeli találkozót is. Az első félidőben a Siófok eldönthette volna a meccset, de három veszélyes kontrájából csak egyet tudott góllal befejezni. A ZTE időben kapcsolt, és egy szép egyéni teljesítmény után büntetőhöz jutott, amiből egyenlített. A második félidő is ugyanolyan iramban zajlott, mint az első. Összességében igazságos döntetlen született – mondta a Rangadó.hu szakértője, Péter Zoltán, a ZTE egykori válogatott játékosa.

Edzői értékelések

Lendvai Miklós, ZTE: – Örülhetünk az egy pontnak. Egy kicsit szégyellem magam, mert ennél sokkal több kell hazai pályán. Nekem megtisztelő egy ilyen mester ellen vezetni a ZTE-t. Nem ezt gyakoroltuk, nem ezt beszéltük meg. A taktikai fegyelmet hiányoltam, tompán játszottunk, mintha nem lettünk volna itt. Ez nagyon zavar. Ki fogom kérni a véleményét a kollégáimnak, a stábnak, és esetleg olyan mesteredzőkét, akik tudnak segíteni, hogyan lehet megtalálni a problémát. Most lesz egy elég közeli túránk Kisvárdára, azt hiszem, körülbelül két héttel korábban kellene elindulnunk. A mostani mérkőzés után mindenképpen szeretnék azoknak lehetőséget adni, akik eddig kevesebbet játszottak, vagy pedig az a célunk velük, hogy beépítsük őket a csapatba. Oda is pontért, pontokért megyünk.

Horváth Károly, Siófok: – Szerintem nem reális a végeredmény, mert sokkal több helyzetünk volt. A kapusunknak talán egy védése volt az egész mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy itt hagytunk két pontot, de a helyzeteinket értékesítenünk kellett volna, főleg olyan kontratámadásoknál, amikor létszámfölényben voltunk. Ha az utolsó passzok pontosabbak, és a befejezéseknél higgadtabbak vagyunk, akkor megnyertük volna a mérkőzést.

A Rangadó.hu szakértője, Péter Zoltán, a ZTE egykori válogatott játékosa. Hamarosan…

A további program

November 9. szombat

13.30: Békéscsaba 1912 Előre SE – Kozármisleny SE

13.30: Dunaújváros PASE – FC Ajka

13.30: Ceglédi VSE – Szolnoki MÁV FC

13.30: FC Tatabánya – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

14 óra: Soproni VSE-GYSEV – Gyirmót FC

16 óra: Vasas FC Szigetszentmiklósi TK-Erima

17 óra: Nyíregyháza Spartacus – Kisvárda SE

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik